ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αρνητικό κλίμα στις ευρωαγορές- Ήπια πτώση στο άνοιγμα

12:17 - 18 Μαρ 2022 | Χρηματιστήρια
Αρνητικό κλίμα στις ευρωαγορές- Ήπια πτώση στο άνοιγμα
Πτωτικά κινούνται οι περισσότεροι από τους κυριότερους δείκτες στα χρηματιστήρια της Ευρώπης στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Παρασκευής (18/3), με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και να αφομοιώνουν μια μεγάλη εβδομάδα αποφάσεων των κεντρικών τραπεζών.

Μέχρι στιγμής έχει σημειωθεί μικρή πρόοδος στις συνομιλίες μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών διπλωματών μετά την τέταρτη ημέρα διαλόγου, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να βομβαρδίζουν πόλεις της Ουκρανίας. Οι τιμές των εμπορευμάτων αυξήθηκαν για άλλη μια φορά καθώς επανεμφανίστηκαν φόβοι για αυστηρότερες κυρώσεις και επίμονα προβλήματα εφοδιασμού.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν πρόκειται να συνομιλήσει με τον Κινέζο Πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ την Παρασκευή, με τους δύο ηγέτες να αναμένεται να συζητήσουν θέματα όπως ο πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και ο ανταγωνισμός μεταξύ των δύο χωρών, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας διατήρησε την Παρασκευή σταθερή τη νομισματική της πολιτική σε μια ευρέως αναμενόμενη απόφαση, προειδοποιώντας για «εξαιρετικά υψηλές αβεβαιότητες» υπό το φως της κατάστασης στην Ουκρανία και των επιπτώσεών της στις τιμές.

Η απόφαση ελήφθη αφού η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ ενέκρινε την πρώτη της αύξηση των επιτοκίων σε περισσότερα από τρία χρόνια και η Τράπεζα της Αγγλίας την Πέμπτη αύξησε τα επιτόκια για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Τα κέρδη πριν την έναρξη της συνεδρίασης προήλθαν από την Porsche και την JD Wetherspoon, ενώ η ρωσική κεντρική τράπεζα πρόκειται να ανακοινώσει την τελευταία της απόφαση για τα επιτόκια, καθώς προσπαθεί να κρατήσει όρθια την οικονομία της χώρας μέσα από ένα ιστορικό μπαράζ διεθνών κυρώσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Παρασκευής, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει πτώση 0,22% στις 449,48 μονάδες.

Ο γερμανικός DAΧ υποχωρεί 0,67% στις 14.292,10 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 χάνει 0,77% στις 6.560,83 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 πέφτει 0,36% στις 7.357,10 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κινείται πτωτικά 0,11%, ενώ στην Ιβηρική ο ισπανικός IBEX 35 καταγράφει πτώση 0,40%, με τον πορτογαλικό PSI 20 να χάνει 0,29%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.