ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wall Street: Συνεχίζει το σερί κερδών-Μάζεψε τις απώλειες το πετρέλαιο Κύριο

23:26 - 29 Μαρ 2022 | Χρηματιστήρια
Wall Street: Συνεχίζει το σερί κερδών-Μάζεψε τις απώλειες το πετρέλαιο
Στα «πράσινα» έκλεισαν τη συνεδρίαση της Τρίτης (29/3) οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street, επεκτείνοντας το σερί κερδών, ενώ οι επενδυτές παρακολούθησαν τις διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,97% στις 33.294,19 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 κέρδισε 1,26% στις 4.633,40 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα κατά 1,84% στις 14.619,64 μονάδες.

Ο Dow Jones και ο S&P 500 καταγράφουν κέρδη για τέσσερις πλέον συνεχόμενες συνεδριάσεις.

Οι μετοχές αυτοκινήτων ήταν μερικές από αυτές που κατέγραψαν μεγαλύτερα κέρδη, με τη Ford και τη GM να σημειώνουν άνοδο περίπου 5%.

Οι ταξιδιωτικές μετοχές σημείωσαν επίσης θετικές επιδόσεις, με την Caesar’s Entertainment και την American Airlines να κερδίζουν πάνω από 5%. Στον τομέα της τεχνολογίας, το Netflix ανέβηκε περισσότερο από 3% και το Snap έκανε άλμα σχεδόν 5%.

Οι επενδυτές παρακολουθούσαν στενά την αγορά ομολόγων, όπου η απόδοση του πενταετούς ομολόγου διαπραγματεύτηκε κατά καιρούς την Τρίτη πάνω από την απόδοση του 30ετούς, πυροδοτώντας ορισμένους φόβους ύφεσης.

Η αυξανόμενη ελπίδα για κατάπαυση του πυρός Ρωσίας-Ουκρανίας φάνηκε να βοηθά το επενδυτικό κλίμα το πρωί της Τρίτης. Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Αλεξάντερ Φόμιν δήλωσε την Τρίτη ότι η χώρα θα μειώσει «δραστικά» τη στρατιωτική δραστηριότητα κοντά στην ουκρανική πρωτεύουσα Κίεβο.

Πάντως, και οι δύο πλευρές έχουν δηλώσει τις τελευταίες ημέρες ότι δεν είναι κοντά στην επίτευξη συμφωνίας. Οι μετοχές επέστρεψαν ορισμένα από τα κέρδη τους την Τρίτη, αφού ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν είπε ότι η χώρα δίνει βάση στις ενέργειες της Ρωσίας και όχι στα όσα λέει.

Μετρίασε τις απώλειές του το πετρέλαιο

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού πετρελαίου αναφοράς WΤΙ υποχώρησαν για λίγο κάτω από τα 100 δολάρια το βαρέλι το πρωί της Τρίτης, πριν ανακάμψουν σε περίπου 104 δολάρια το βαρέλι (104,97), καταγράφοντας πτώση 0,88%.

Το μπρεντ υποχωρεί 0,77% στα 108,67 δολάρια το βαρέλι.

«Υπάρχει κάποια σαφής αισιοδοξία, αλλά νομίζω ότι το πραγματικό ερώτημα θα είναι πόσο θα διαρκέσουν οι οικονομικές επιπτώσεις», εξήγησε ο Γιουνγκ-Γιου Μα, επικεφαλής στρατηγικών επενδύσεων στην BMO Wealth Management.

Ο OPEC+ αναμένεται να διατηρήσει το πλάνο του για μια ήπια άνοδο τον Μάιο στη συνεδρίαση αυτής της εβδομάδας, παρά την άνοδο των τιμών λόγω της κρίσης στην Ουκρανία και τις εκκλήσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλους καταναλωτές για περισσότερη προσφορά.

Τρίτη σερί ημέρα απωλειών για τον χρυσό

Πτωτικά κινήθηκε και για τρίτη συνεχόμενη ημέρα ο χρυσός, χάνοντας 1,12% στα 1.918,30 δολάρια η ουγγιά.

Το ασήμι υποχωρεί 1,07% στα 24,927 δολάρια η ουγγιά, ενώ ο αντίθετα ο χαλκός κερδίζει 0,51% στα 4,7497 δολάρια η λίβρα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.