ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κέρδη στις... λειψές ασιατικές αγορές- Άνοδος 2% στο Χονγκ Κονγκ

10:06 - 04 Απρ 2022 | Χρηματιστήρια
Κέρδη στις... λειψές ασιατικές αγορές- Άνοδος 2% στο Χονγκ Κονγκ
Ανοδικά κινήθηκαν οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια Ασίας και Ωκεανίας στη συνεδρίαση της Δευτέρας (4/4), με τις κινεζικές μετοχές τεχνολογίας να ηγούνται των κερδών.

Σε μια συνεδρίαση... λειψή, καθώς οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας θα παραμείνουν κλειστές Δευτέρα και Τρίτη λόγω αργίας, ο Hang Seng του Χονγκ Κονγκ ήταν ο μεγάλος κερδισμένος ανάμεσα στους κυριότερους δείκτες, με άνοδο 2%.

Οι μετοχές της Tencent ενισχύθηκαν κατά 2,85%, ενώ και άλλες κινεζικές μετοχές τεχνολογίας ανέβηκαν επίσης, με την Alibaba να σημειώνει άνοδο 3,46%, ενώ η NetEase κατέγραψε κέρδη 6,14%.

Το επενδυτικό κλίμα ενισχύεται από πρόσφατο μήνυμα των κινεζικών αρχών για πρόοδο προς την επίλυση μιας ελεγκτικής διαφοράς που απειλούσε με διαγραφή κινεζικές εταιρείες εισηγμένες στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ.

Εν τω μεταξύ, η κυβερνήτης του Χονγκ Κονγκ Κάρι Λαμ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι δεν θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία.

Στη Σρι Λάνκα, οι συναλλαγές στο Χρηματιστήριο του Κολόμπο διακόπηκαν για δεύτερη φορά τη Δευτέρα, αφού ο δείκτης S&P SL20 υποχώρησε περισσότερο από 7,5% από το τελευταίο κλείσιμό του. Οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο θα σταματήσουν για την ημέρα εάν ο δείκτης αναφοράς υποχωρήσει περισσότερο από 10%.

Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Σρι Λάνκα ανακοίνωσε σε tweet τη Δευτέρα ότι υπέβαλε την παραίτησή του στον πρόεδρο της χώρας. Ο υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού της χώρας Ναμάλ Ραγιαπάκσα ανακοίνωσε επίσης την παραίτησή του μέσω Twitter.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ιαπωνικός Nikkei ενισχύθηκε 0,25%, κλείνοντας στις 27.736,47 μονάδες, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ανέβηκε 2% στις 22.493 μονάδες.

Ο Kospi κατέγραψε κέρδη 0,66% στις 2.757,90 μονάδες, ενώ ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε στις 7.513,70 μονάδες, κερδίζοντας 0,27%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.