ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κέρδη στις ασιατικές αγορές- Τα βλέμματα σε Ουκρανία και τράπεζες

10:08 - 05 Απρ 2022 | Χρηματιστήρια
Κέρδη στις ασιατικές αγορές- Τα βλέμματα σε Ουκρανία και τράπεζες
Άνοδο κατέγραψαν οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια Ασίας και Ωκεανίας στη συνεδρίαση της Τρίτης (5/4), με τους επενδυτές να μελετούν τις κινήσεις των κεντρικών τραπεζών και τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Οι τιμές του πετρελαίου εκτινάχθηκαν τη Δευτέρα καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για την προοπτική περισσότερων δυτικών κυρώσεων στη Ρωσία μετά από καταγγελίες για σφαγές αμάχων κοντά σε πόλεις της Ουκρανίας.

Οι νέες κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Ρωσία είναι πιθανό να περιλαμβάνουν χάλυβα, προϊόντα πολυτελείας, καύσιμα αεροσκαφών και πολλά άλλα, ανέφεραν πηγές στο CNBC. Το μπλοκ, ωστόσο, παραμένει διχασμένο σχετικά με το αν θα επεκτείνει αυτές τις κυρώσεις στις εισαγωγές ενέργειας.

«Είναι σαν ένας μικρός χορός γύρω από τις ενεργειακές κυρώσεις», είπε η Βαντάνα Χάρι, ιδρύτρια της Vanda Insights, στο CNBC την Τρίτη. «Οι ΗΠΑ απαγόρευσαν τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου, αλλά γνωρίζουμε ότι είναι μια πολύ πιο δύσκολη απόφαση για την Ευρώπη».

«Πρέπει επίσης να σκεφτούμε τι μπορεί να κάνει ο Πούτιν ως αντίποινα κι αυτός είναι άλλος ένας μεγάλος πονοκέφαλος για την Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε.

Εν τω μεταξύ, η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας ανακοίνωσε την Τρίτη την απόφασή της να διατηρήσει το επιτόκιο αμετάβλητο στο 0,1%.

«Το διοικητικό συμβούλιο θέλει να δει πραγματικές αποδείξεις ότι ο πληθωρισμός είναι σταθερά εντός του εύρους ου στόχου 2 έως 3 τοις εκατό πριν αυξήσει τα επιτόκια», δήλωσε ο διοικητής της RBA, Φίλιπ Λόουι.

Μετά από αυτή την απόφαση, το δολάριο Αυστραλίας εκτινάχθηκε στα 0,7573 δολάρια, συνεχίζοντας να ανοδικά μετά το χθεσινό άλμα από κάτω από τα 0,75 δολάρια.

Οι αγορές στο Χονγκ Κονγκ και την ηπειρωτική Κίνα παρέμειναν κλειστές λόγω αργίας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ιαπωνικός Nikkei ενισχύθηκε 0,19%, κλείνοντας στις 27.787.98 μονάδες, ενώ ο Kospi κατέγραψε κέρδη 0,05% στις 2.759,20 μονάδες.

Ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε στις 7.527.90 μονάδες, κερδίζοντας 0,19%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.