ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεικτές τιμές σε Wall Street- Άνοδος στις τιμές πετρελαίου Κύριο

23:00 - 08 Απρ 2022 | Χρηματιστήρια
Μεικτές τιμές σε Wall Street- Άνοδος στις τιμές πετρελαίου
Με μεικτές τιμές έκλεισε το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης την πρώτη ολόκληρη εβδομάδα του Απριλίου.

Αναλυτικότερα, ο S&P 500 παρέμεινε σταθερός την Παρασκευή 8/4, καθώς τα κέρδη στην ενέργεια και τον χρηματοοικονομικό τομέα αντιστάθμισαν την αδυναμία των μετοχών τεχνολογίας εν μέσω πίεσης από τις υψηλότερες αποδόσεις των ομολόγων ενόψει της έναρξης της τριμηνιαίας σεζόν κερδών την επόμενη εβδομάδα.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,63% στις 34.803,17 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 έκλεισε με απώλειες 0,02% στις 4.499.15 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε πτώση 1,05% στις 13,751.78 μονάδες.

Οι τεχνολογικές μετοχές κράτησαν την ευρύτερη αγορά στο κόκκινο, καθώς οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί για τους αναπτυξιακούς τομείς της αγοράς στον απόηχο της ανόδου των αποδόσεων των ομολόγων.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου εκτινάχθηκε πάνω από το 1,7% για πρώτη φορά σε περισσότερα από τρία χρόνια, λόγω των προσδοκιών για επιθετική σύσφιξη της Federal Reserve για τον περιορισμό του πληθωρισμού.

Οι μεγάλες τεχνολογικές μετοχές, εξαιρουμένου του Facebook, υποχώρησαν περισσότερο από 1%, ενώ η συνεχιζόμενη πτώση των μετοχών των chip πρόσθεσε πίεση στον ευρύτερο τεχνολογικό τομέα.

Οι τραπεζικές μετοχές, οι οποίες δέχθηκαν πιέσεις κατά τις πρόσφατες συνεδριάσεις λόγω ανησυχιών ότι μια πιθανή ύφεση θα μπορούσε να αυξήσει το επισφαλές χρέος για τις τράπεζες, βρήκαν τελικά κάποια ανάπαυλα καθώς οι επενδυτές ανέμεναν τα τριμηνιαία αποτελέσματα από τις μεγάλες τράπεζες της Wall Street που θα δημοσιευτούν την επόμενη εβδομάδα.

Ενώ η αύξηση των επιτοκίων ενισχύει τα περιθώρια δανεισμού και την κερδοφορία για τις τράπεζες, ο ρυθμός της αύξησης των επιτοκίων έχει οδηγήσει σε αύξηση του κόστους δανεισμού και έχει επηρεάσει τη ζήτηση. Ο «καυτός» ρυθμός αύξησης των επιτοκίων θα καθοριστεί από το εάν η Fed θα ακολουθήσει το επιθετικό σχέδιό της για σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.

Το ευρωπαϊκό ενεργειακό εμπάργκο στη Ρωσία αυξάνει το πετρέλαιο

Οι ενεργειακές μετοχές αυξήθηκαν πάνω από 2%, ωθημένες από την άνοδο των τιμών του πετρελαίου καθώς οι επενδυτές σταθμίζουν την προοπτική διακοπής του ενεργειακού εφοδιασμού μετά την επιβεβαίωση νέων κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, συμπεριλαμβανομένου του εμπάργκο άνθρακα κατά της Ρωσίας για την εισβολή της τελευταίας στην Ουκρανία.

«Η Ρωσία αναγκάζεται να περιορίσει την παραγωγή πετρελαίου της λόγω της στάσης των αγορών στη Δύση», ανέφερε η Commerzbank σε σημείωμα.

Η Ρωσία φέρεται να παράγει 500.000 βαρέλια την ημέρα λιγότερα από τον μέσο όρο του Μαρτίου, πρόσθεσε η Commerzbank, επικαλούμενη έκθεση του Bloomberg.

Η Coterra Energy , η EOG Resources και η Occidental Petroleum ήταν μεταξύ των μεγαλύτερων κερδισμένων με την τελευταία να σημειώνει άνοδο άνω του 6%.

Με αυτά τα δεδομένα, το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Μαΐου ενισχύθηκε κατά 2,08 δολάρια ή 2,17%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 98,11 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Αντίστοιχα, το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Ιουνίου κέρδισε 2,14 δολάρια ή 2,13% την Παρασκευή, με την τιμή του στα 102,72 δολάρια το βαρέλι.

Να σημειωθεί ωστόσο ότι σε εβδομαδιαία βάση δεν κατάφεραν να σβήσουν τις απώλειές τους, οι τιμές του πετρελαίου και κατέγραψαν το δεύτερο διαδοχικό πτωτικό 5νθήμερο.

Ο χρυσός παραδόσεως Ιουνίου κέρδισε 7,05 δολάρια ή σχεδόν 0,36% για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 1.944,85 δολάρια ανά ουγγιά.

Παράλληλα, το ασήμι παραδόσεως Μαΐου ενισχύθηκε 0,61% την Παρασκευή, στα 24,887 δολάρια ανά ουγγιά. Τέλος, ο χαλκός παραδόσεως Μαΐου κέρδισε 0,60% στα 4,7278 δολάρια ανά λίβρα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.