ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street- «Βουτιά» για το πετρέλαιο Κύριο

23:20 - 05 Ιουλ 2022 | Χρηματιστήρια
Μεικτά πρόσημα στη Wall Street- «Βουτιά» για το πετρέλαιο
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street στη συνεδρίαση της Τρίτης (5/7) με τους επενδυτές να εμφανίζονται ανήσυχοι για μια οικονομική επιβράδυνση.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση της Τρίτης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραψε απώλειες 0,50% στις 30.943,21 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε άνοδο 0,10% στις 3.829,60 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κέρδισε 1,73% στις 11.322,24 μονάδες.

Αξίζει να τονισθεί, ότι την περασμένη Πέμπτη η Wall Street βγήκε από ένα από τα χειρότερα πρώτα εξάμηνα των τελευταίων δεκαετιών.

Παράλληλα, οι προοπτικές για το δεύτερο εξάμηνο του έτους είναι ακόμα θολές, με τον Managing Director της Credit Suisse να δηλώνει ότι «οι υφέσεις χαρακτηρίζονται με μεγαλύτερη ακρίβεια από κατάρρευση της απασχόλησης που συνοδεύεται από αδυναμία καταναλωτών και επιχειρήσεων να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Ενώ επί του παρόντος βιώνουμε μια σημαντική επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης, καμία από τις παραπάνω συνθήκες δεν είναι παρούσα σήμερα».

Μεταξύ άλλων, οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή τους στη Federal Reserve, η οποία την Τετάρτη (6/7) θα δημοσιεύσει τα πρακτικά της συνεδρίασης του Ιουνίου.

Την Παρασκευή θα ανακοινωθούν τα στοιχεία και για τις νέες θέσεις εργασίας στην αμερικανική οικονομία. 

«Βουτιά» για το πετρέλαιο

Ισχυρή πτώση κατέγραψαν την Τρίτη οι τιμές του πετρελαίου, με τον Stephen Innes της SPI Asset Management να τονίζει ότι «το πετρέλαιο εξακολουθεί να αγωνίζεται προκειμένου να διαφύγει από την τρέχουσα υφεσιακή δυσφορία καθώς η αγορά μετακινείται από τον πληθωρισμό στην οικονομική απόγνωση».

Πιο συγκεκριμένα, το συμβόλαιο του αργού τύπου West Texas Intermediate παράδοσης Αυγούστου, κατέγραψε πτώση 8,7% στα 99,63 δολάρια το βαρέλι.

Αντίστοιχα, το Brent Αυγούστου κατέγραψε πτώση κατά 9,71% στα 102,98 δολάρια το βαρέλι.

Απώλειες για τον χρυσό

Απώλειες κατέγραψε στη συνεδρίαση της Τρίτης ο χρυσός, με το πολύτιμο μέταλλο να υποχωρεί κοντά στο 2%, διαμορφώνοντας νέο χαμηλό για το έτος.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου έχασε 1,94% στα 1.766,45 δολάρια ανά ουγγιά.

Παράλληλα, ισχυρές απώλειες είδαν το ασήμι και ο χαλκός. Ειδικότερα, το ασήμι παραδόσεως Σεπτεμβρίου έχασε 2,49% στα 19,177 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ ο χαλκός παραδόσεως Σεπτεμβρίου έχασε 3,63% στα 3,437 δολάρια ανά λίβρα.

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.