ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απώλειες στη Wall Street-Στο «κόκκινο» οι ανησυχίες για τα επιτόκια

17:20 - 08 Ιουλ 2022 | Χρηματιστήρια
Απώλειες στη Wall Street-Στο «κόκκινο» οι ανησυχίες για τα επιτόκια
Πτωτικά κινούνται οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Παρασκευής (8/7) με τους φόβους των επενδυτών για μια ακόμα επιθετικότερη αύξηση των επιτοκίων από τη Fed, να βρίσκονται στο «κόκκινο».

Ο Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,47% στις 31.237, 55 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,73% στις 3.874,70 μονάδες, ενώ ο Nasdaq χάνει 1,01% στις 11.509,35 μονάδες.

Ειδικότερα, μετά τα κέρδη που παρουσιάστηκαν μέσα στην εβδομάδα, η Wall Street φαίνεται πως επιστρέφει σε αρνητικό κλίμα, με τις μετοχές του Netflix να υποχωρούν περισσότερο από 2% και του JD.com να σημειώνουν πτώση μεγαλύτερη του 3%.

Υπενθυμίζεται ότι στη «νικηφόρα» συνεδρίαση της Πέμπτης, ο S&P 500 σημείωσε ένα θετικό σερί τεσσάρων ημερών από τα τέλη Μαρτίου. Ωστόσο, ακόμα και με τα πρόσφατα κέρδη, S&P 500 εξακολουθεί να υποχωρεί περίπου 19% από το υψηλό όλων των εποχών τον Ιανουάριο.

Παρά το γεγονός ότι η έκθεση για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, έστειλαν ένα θετικό σημάδι για την οικονομία, αφού δημιουργήθηκαν 372.000 θέσεις εργασίας για τον μήνα Ιούνιο, πολλοί επενδυτές πιστεύουν ότι η Federal Reserve θα επιστρέψει με μια αυστηρότερη νομισματική πολιτική προκειμένου να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό.

«Αν ψάχνετε για δουλειά, τα νέα είναι πολύ καλά, αν θέλετε να επενδύσετε, οι αριθμοί δεν είναι φιλικοί προς την αγορά, διότι επιτρέπει στη Fed να συνεχίσει την αύξηση των επιτοκίων», δήλωσε αναλυτής της Interactive Brokers.

Σε αυτό το κλίμα, θετικά προσκείμενος δήλωσε πως είναι ο πρόεδρος της Atlanta Federal Reserve, Ράφαελ Μπόστικ, σχετικά με μια αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης στην επόμενη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας.

Ειδικότερα, όπως διαβάζουμε στο Reuters, ο Μπόστικ, δηλώνει ότι στηρίζει «πλήρως» μια τέτοια απόφαση, τονίζοντας ότι «μπορούμε να κινηθούμε με 75 μονάδες βάσεις στην επόμενη συνεδρίαση χωρίς να δούμε παρατεταµένη ζημιά στην οικονομία».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.