ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εξανεμίστηκαν τα κέρδη στη Wall Street- Κλείσιμο στο «κόκκινο» Κύριο

23:20 - 11 Αυγ 2022 | Χρηματιστήρια
Εξανεμίστηκαν τα κέρδη στη Wall Street- Κλείσιμο στο «κόκκινο»
Πτωτικά κινήθηκαν οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street το βράδυ της Πέμπτης (11/8), μετά το ανοδικό σερί και τα ισχυρά κέρδη που κατέγραψε η αγορά στις προηγούμενες συνεδριάσεις.

Ειδικότερα, ο S&P 500 κατέγραψε απώλειες 0,10% στις 4.206,18  μονάδες και ο Nasdaq έχασε 0,62% στις 12.774,86 μονάδες. Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και ο βιομηχανικός Dow Jones, ο οποίος κατέγραψε πτώση 0,01% στις 33.310,39 μονάδες.

Ωστόσο, παρά τις απώλειες, η ευρύτερη αγορά φαίνεται πως ενισχύθηκε σημαντικά έπειτα από τη χθεσινή έκθεση για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Υπενθυμίζεται ότι οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 8,5% για τον μήνα Ιούλιο σε σχέση με ένα χρόνο πριν, καταγράφοντας επιβράδυνση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, κυρίως λόγω της πτώσης των τιμών της βενζίνης. 

Σε μηνιαία βάση, οι τιμές παρέμειναν σταθερές, καθώς οι τιμές της ενέργειας μειώθηκαν γενικά κατά 4,6% και η βενζίνη έπεσε 7,7%. Αυτό αντιστάθμισε τη μηνιαία άνοδο 1,1% στις τιμές των τροφίμων και μια αύξηση 0,5% στο κόστος στέγασης.

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, σημαντική υποχώρηση σημείωσαν για τον μήνα Ιούλιο και οι τιμές χονδρικής στις ΗΠΑ, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ως ακόμα μια επιβεβαίωση της αποκλιμάκωσης των πληθωριστικών πιέσεων. Ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε 0,5% σε μηνιαία βάση μετά από άνοδο 1,1% τον Ιούνιο. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο 0,2%.

Μεταξύ άλλων, στα άλλα μάκρο της ημέρας, αυξητικές τάσεις κατέγραψαν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ, για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 6 Αυγούστου.

«Οι επενδυτές, ενώ είναι ανακουφισμένοι που ο πληθωρισμός μειώνεται, εξακολουθούν να ανησυχούν για το γεγονός ότι η Federal Reserve θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια. Θεωρώ γενικά ότι το συναίσθημα είναι πολύ καλύτερο από ό,τι ήταν, ας πούμε, πριν από 60 ημέρες», δήλωσε ο Wayne Wicker, επικεφαλής επενδύσεων στη MissionSquare.

Παράλληλα, όσον αφορά στα επιχειρηματικά νέα, εκτόξευση σημείωσε η μετοχή της Disney αφού ο κολοσσός στις υπηρεσίες streaming δημοσίευσε ισχυρότερους από τους αναμενόμενους αριθμούς συνδρομητών για το τελευταίο τρίμηνο, μαζί με κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

Σε ανοδική τροχιά το πετρέλαιο

Σημαντική ώθηση έλαβαν οι τιμές του πετρελαίου, μετά την αναβαθμισμένη πρόβλεψη του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (IEA) για τη ζήτηση, αφού όπως δήλωσε, οι θερινές θερμοκρασίες και η άνοδος των τιμών του φυσικού αερίου ενίσχυσαν τη χρήση πετρελαίου στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Πιο συγκεκριμένα, το αμερικανικό αργό κέρδισε 2,43% στα 94,16 δολάρια το βαρέλι, ενώ το μπρεντ κατέγραψε άνοδο 2,19% στα 99,53 δολάρια το βαρέλι.

Στο αντίθετο ρεύμα ο χρυσός

Εν αντιθέσει με το πετρέλαιο, ο χρυσός έβαλε τέλος στο ανοδικό του σερί, με την πτώση του πολύτιμου μετάλλου να μοιάζει ασυνήθιστη δεδομένης της πτώσης στις αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων και του δολαρίου.

Έτσι, λοιπόν, το πολύτιμο μέταλλο έχασε 0,63 % στα 1.802,45 δολάρια η ουγγιά και το ασήμι έπεσε 2,45% στα 20.233 δολάρια η ουγγιά.

Από την άλλη, ο χαλκός κέρδισε 1, 23% στα 3,6943 δολάρια η λίβρα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.