ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοδικά η Wall Street-Προς τέταρτη εβδομάδα κερδών ο S&P 500

17:17 - 12 Αυγ 2022 | Χρηματιστήρια
Ανοδικά η Wall Street-Προς τέταρτη εβδομάδα κερδών ο S&P 500
Ανοδικά κινούνται οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Παρασκευής (12/8), με τον S&P 500 να κατευθύνεται προς την τέταρτη διαδοχική εβδομάδα κερδών.

Πιο συγκεκριμένα, στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Παρασκευής, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,43% στις 33.495,12 μονάδες, ο S&P 500 κινείται ανοδικά 0,61% στις 4.234,02 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,82% στις 12.884,57 μονάδες.

Σε εβδομαδιαίο επίπεδο, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 2%, καταγράφοντας το μεγαλύτερο εβδομαδιαίο σερί κερδών του από τον Νοέμβριο του 2021. Από την πλευρά του, ο Dow καταγράφει άνοδο 2% για την εβδομάδα, ενώ ο Nasdaq Composite είναι ενισχυμένος κατά 1,5%. Για τον Nasdaq, είναι επίσης η τέταρτη διαδοχική ανοδική εβδομάδα.

Όπως και τις προηγούμενες μέρες, έτσι και σήμερα, το επενδυτικό κλίμα ενισχύεται από τα θετικά στοιχεία σχετικά με τον πληθωρισμό. Παράλληλα, σήμερα ανακοινώθηκαν και οι τιμές των εισαγωγών στις ΗΠΑ για τον μήνα Ιούλιο, οι οποίες κατέγραψαν πτώση 1,4%

Οικονομολόγοι, σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal, είχαν διαμορφώσει εκτιμήσεις για 1% μείωση. Σε ετήσια βάση, οι τιμές των εισαγωγών αυξήθηκαν 8,8%, στη μικρότερη αύξηση από τον Μάρτιο του 2021.

Στα επιχειρηματικά νέα της ημέρας, πέντε κινεζικοί όμιλοι αναμένεται να αποχωρήσουν οικιοθελώς από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, σε μια κίνηση που έρχεται καθώς αντιμετώπιζαν την προοπτική της αναγκαστικής απομάκρυνσής τους.

Η PetroChina, η Sinopec, η China Life Insurance, ο κινεζικός γίγαντας του αλουμινίου Chalco, καθώς και μια θυγατρική της Sinopec με έδρα τη Σανγκάη, ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους για διαγραφή από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Αν και οι ημερομηνίες διαγραφής ποικίλλουν, οι τελευταίες ημέρες διαπραγμάτευσης για τις εταιρείες είναι προγραμματισμένες για τα τέλη Αυγούστου και αρχές Σεπτεμβρίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.