ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απώλειες στη Wall Street-Πτώση άνω του 1% για τους δείκτες

17:08 - 22 Αυγ 2022 | Χρηματιστήρια
Απώλειες στη Wall Street-Πτώση άνω του 1% για τους δείκτες
Ισχυρά πτωτικά κινούνται οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Δευτέρας (22/08), με τους φόβους για τις επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων από τη Fed να εντείνονται.

Πιο συγκεκριμένα, στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Δευτέρας, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει πτώση 1,26% στις 33.283,62 μονάδες, ο S&P 500 κινείται πτωτικά 1,51% στις 4.163,55 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει απώλειες 1,76% στις 12.481,15 μονάδες. 

Οι επενδυτές αναμένουν ότι αυτή η εβδομάδα θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα ασταθής ενόψει των τελευταίων σχολίων του προέδρου της Federal Reserve, Jerome Powell, για τον πληθωρισμό στο ετήσιο οικονομικό συμπόσιο του Jackson Hole.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ σχεδιάζει να αυξήσει τα επιτόκια κατά ακόμη 50 ή 75 μονάδες βάσης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πορεία της ανάπτυξης, η οποία επηρεάζεται δυσμενώς από το περιβάλλον των υψηλών επιτοκίων.

«Ο πρόεδρος της Fed είναι πιθανό να ακουστεί πολύ πιο επιθετικός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Jackson Hole την Παρασκευή,  από ό,τι στη συνέντευξη Τύπου της 27ης Ιουλίου, όταν είπε ότι το επιτόκιο της Fed είναι ήδη ουδέτερο», αναφέρεται σε έκθεση της Δευτέρας από τον Chris Senyek της Wolfe Research.

Την ίδια στιγμή, προς επιπλέον σύσφιξη οδεύει και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), η οποία όπως όλα δείχνουν θα προχωρήσει σε νέα αύξηση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο κατά 25 ή κατά 50 μονάδες βάσης (ήδη βρίσκονται στο 0,50%).

Παράλληλα, οι μετοχές της τεχνολογίας υποχώρησαν τη Δευτέρα λόγω ανησυχίας για πιο επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed. Η Amazon υποχώρησε 2%, η Nvidia έχασε  2,4%, ενώ οι μετοχές του Netflix ήταν 4% χαμηλότερες μετά από υποβάθμιση από την CFRA.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.