ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wall Street: Κινήσεις ανόδου στη σκιά της Κίνας

18:03 - 22 Νοε 2022 | Χρηματιστήρια
Wall Street: Κινήσεις ανόδου στη σκιά της Κίνας
Πιο τολμηρές συγκριτικά με τη χθεσινή μέρα παρουσιάζονται οι κινήσεις των επενδυτών κατά το σημερινό (22/11) άνοιγμα της Wall Street, με τον Dow Jones, και τον S&P 500 να βλέπουν μέχρι στιγμής άνοδο, ενώ ο Nasdaq παρουσιάζει οριακή πτώση. Τα βλέμματα ωστόσο παραμένουν στις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν στην αγορά η αυστηροποίηση των περιορισμών στην Κίνα λόγω Covid-19.

Ειδικότερα, στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης ο Dow Jones σημειώνει σημαντική άνοδο κατά 0.62% στις 33,910.45 μονάδες, ο S&P 500 επίσης κινείται ανηφορικά κατά 0.29% στις 3,961.38 μονάδες και o Nasdaq χάνει 0.21% και διαμορφώνεται στις 11,001.29 μονάδες.

Να σημειωθεί, πως οι αρχές του Πεκίνου ανακοίνωσαν σήμερα αριθμό ρεκόρ νέων κρουσμάτων της Covid-19, μια εξέλιξη που τις ώθησε να ζητήσουν το κλείσιμο σχολείων, εστιατορίων, πάρκων και άλλων χώρων, την ώρα που πολλοί εργαζόμενοι καλούνται να στραφούν στην τηλεργασία.

Η πρωτεύουσα της Κίνας, με 22 εκατομμύρια κατοίκους, κατέγραψε την Κυριακή 621 νέα εγχώρια κρούσματα και σήμερα 1.438, τον μεγαλύτερο αριθμό από την αρχή της πανδημίας. Σε όλη τη χώρα ο αριθμός των κρουσμάτων –εγχώριων και εισαγόμενων— ξεπέρασε τις 28.000, με την επαρχία Γκουανγκντόνγκ και την πόλη Τσονγκίνγκ να είναι οι πλέον πληγείσες.

Η είδηση θεωρείται τεράστιας σημασία για τους επενδυτικούς κύκλους, καθώς η δεύτερη υπερδύναμη του κόσμου αντιμετωπίζεται και ως βαρόμετρο της παγκόσμιας ανάπτυξης, σε μια περίοδο που οι συνεχείς αυξήσεις των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες διεθνώς, φέρνουν όλο και πιο κοντά την απειλή της ύφεσης.

Έτσι με την μέχρι στιγμής κίνηση των δεικτών, φαίνεται πως οι επενδυτές προσπαθούν να αντιστρέψουν το κλίμα αβεβαιότητας και απαισιοδοξίας που κυριαρχεί τις τελευταίες μέρες.

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.