ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Χονγκ Κονγκ… διασώθηκε στις «κόκκινες» ασιατικές αγορές

11:29 - 08 Δεκ 2022 | Χρηματιστήρια
Το Χονγκ Κονγκ… διασώθηκε στις «κόκκινες» ασιατικές αγορές
Πτωτικά κινήθηκαν οι περισσότεροι από τους κυριότερους δείκτες στα χρηματιστήρια Ασίας και Ωκεανίας στη συνεδρίαση της Πέμπτης (8/12), με τον Hang Seng του Χονγκ Κονγκ να αποτελεί εξαίρεση μετά την είδηση ότι η πόλη εξετάζει περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων κατά του Covid, συμπεριλαμβανομένης της άρσης του κανόνα της χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους και της χαλάρωσης των υποχρεωτικών τεστ κατά την άφιξη στην πόλη.

Ο ευρύτερος δείκτης μετοχών Ασίας-Ειρηνικού του MSCI εκτός Ιαπωνίας σημείωσε άνοδο 0,76%.

Οι υγειονομικές αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν κατευθυντήριες γραμμές για τη θεραπεία ασθενών με Covid στο σπίτι την Πέμπτη, μια ημέρα μετά την επισημοποίηση της πολιτικής που επιτρέπει στους περισσότερους ασθενείς να τίθενται σε καραντίνα στο σπίτι, ως μέρος των μέτρων χαλάρωσης στη χώρα.

Η ενημέρωση στον ιστότοπο της Εθνικής Επιτροπής Υγείας ανέφερε ότι οι ασθενείς θα πρέπει να απομονώνονται σε ξεχωριστό δωμάτιο εάν είναι δυνατόν και να κάνουν μόνοι τους τεστ.

Ενώ επισημαίνεται ότι οι ασθενείς με οξέα συμπτώματα πρέπει να πάνε σε νοσοκομείο, η ανακοίνωση περιλάμβανε οδηγίες για ασθενείς με ηπιότερα συμπτώματα να παρακολουθούν την υγεία τους στο σπίτι και να λαμβάνουν φάρμακα όπως απαιτείται.

Η επιτροπή περιέλαβε μια λίστα με φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία των συμπτωμάτων Covid.

Οι μετοχές που σχετίζονται με το εκ νέου άνοιγμα της οικονομίας στο Χονγκ Κονγκ ανέβηκαν, καθώς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η πόλη εξετάζει το ενδεχόμενο να σταματήσει την εφαρμογή του μέτρου για χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, ενώ δεν θα απαιτούνται και τεστ για τους ταξιδιώτες. Παράλληλα, μπορεί να μειωθεί η καραντίνα για άτομα που έρχονται σε επαφή με κρούσμα. Οι μετοχές αεροπορικών εταιρειών και καζίνο κατέγραψαν τη μεγαλύτερη άνοδο.

Η οικονομία της Ιαπωνίας σημείωσε ετήσια συρρίκνωση της τάξης του 0,8% το τρίτο τρίμηνο, με το αναθεωρημένο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν να ξεπερνά τις προσδοκίες σε έρευνα του Reuters για συρρίκνωση 1,1%.

Η πρώτη προκαταρκτική εκτίμηση της κυβέρνησης που δημοσιεύθηκε τον Νοέμβριο ήταν για μείωση 1,2%.

Η χώρα ανέφερε επίσης έλλειμμα 64,1 δισεκατομμυρίων γιεν (469,3 εκατομμύρια δολάρια) στο μη προσαρμοσμένο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών του, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία. Η ανάγνωση έχασε σημαντικά τις εκτιμήσεις για πλεόνασμα 623,4 δισεκατομμυρίων γιεν σε ξεχωριστή δημοσκόπηση του Reuters.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ιαπωνικός Nikkei υποχώρησε 0,40%, κλείνοντας στις 27.574,43 μονάδες, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ έκανε… άλμα 3,25% στις 19.427 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite έπεσε 0,07% στις 3.197,35 μονάδες, με τον Shenzhen Component να κινείται πτωτικά 0,25% στις 11.389,79 μονάδες.

Ο Taiwan Weighted έπεσε 0,53% και έκλεισε στις 14.553,04 μονάδες, ενώ ο Kospi κατέγραψε απώλειες 0,49% στις 2.371,08 μονάδες.

Ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε στις 7.175,50 μονάδες, χάνοντας 0,75%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.