ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wall Street: Δίχως «φρένα» για 11η συνεδρίαση ο Dow Jones Κύριο

23:23 - 24 Ιουλ 2023 | Χρηματιστήρια
Wall Street: Δίχως «φρένα» για 11η συνεδρίαση ο Dow Jones
Με κέρδη ξεκίνησε τη νέα εβδομάδα η Wall Street, τη Δευτέρα (24/7) με το Dow Jones να διευρύνει το θετικό σερί του στις 11 συνεδριάσεις, επίδοση που κρατάει από το Φεβρουάριο του 2017.

Αναλυτικά ο βιομηχανικός Dow Jones σημείωσε αύξηση 0,52% στις 35.411 μονάδες, ο δείκτης-βαρόμετρο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,40% στις 4.554 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq ανέβηκε επίσης κατά 0,19% και διαμορφώθηκε στις 14.058 μονάδες.

Η εβδομάδα ξεκίνησε λοιπόν θετικά, ωστόσο το αν θα παραμείνει το momentum, εξαρτάται από τα οικονομικά μεγέθη που θα δημοσιεύσουν οι εισηγμένες αυτή την εβδομάδα, αλλά και από τις αποφάσεις της Fed για τα επιτόκια την Τετάρτη (26/7).

Υπενθυμίζεται, ότι περίπου το 40% των εταιρειών που είναι εισηγμένες στον Dow Jones, και το 30% εκείνων που είναι εισηγμένες στον S&P 500, θα δημοσιεύσουν οικονομικά μεγέθη για το β' τρίμηνο τις επόμενες ημέρες με την Πέμπτη (27/7) να είναι η πιο κρίσιμη μέρα.

Αναφορικά με τις αποφάσεις της Federal Reserve, θεωρείται δεδομένο ότι θα προχωρήσει σε νέα αύξηση επιτοκίου κατά 25 μονάδες βάσης, με το επενδυτικό κοινό ωστόσο, να «κρέμεται από τα χείλη» του Τζερόμ Πάουελ, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο, αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις της Κεντρικής Τράπεζας.

Πολλοί είναι οι αναλυτές άλλωστε, που θεωρούν ότι έχει αποφευχθεί ο κίνδυνος της ύφεσης και ότι θα μπει ένα τέλος σταδιακά στον κύκλο σύσφιξης που κρατάει από πέρσι.

Στιβαρά στηρίγματα από τις εισηγμένες

Αναφορικά με τις μετοχές που ξεχώρισαν από το ταμπλό, ήταν οι ενεργειακές με τη Chevron μάλιστα να κάνει «άλμα» 2%, μετά από τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματά της.

Ισχυρά κέρδη σημειώσαν και οι μετοχές εταιρειών του θεάματος, λόγω της Barbie και του Oppenheimr, όπως η Mattel, η Warner Bros, η IMAX και η AMC Entertainment, δεδομένου ότι οι δύο ταινίες έκαναν μεγάλες εισπράξεις.

Αντίθετα πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές του Spotify που «βούτηξαν» κατά 5%, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε αυξήσεις στις τιμές για τις premium συνδρομές, ενώ θα ακολουθήσουν αύριο και τα οικονομικά της μεγέθη που δεν προμηνύονται θετικά.

Πτώση επίσης σημείωσε η μετοχή της Estee Lauder μετά την υποβάθμιση της από την Piper Sandler, της φαρμακευτικής Gilead Sciences, αλλά και της Sirius XM μετά την υποβάθμιση της από την Deutsche Bank.

Σε υψηλό τριών μηνών το πετρέλαιο

Η τιμή του πετρελαίου στις ΗΠΑ έφτασε σήμερα στα υψηλότερα επίπεδα των τριών τελευταίων μηνών με άνοδο άνω του 2%.

Συγκεκριμένα, το αμερικανικό αργό τύπου WTI, παραδόσεως Σεπτεμβρίου, ενισχύθηκε κατά 2,2% στα 78,74 δολάρια το βαρέλι, α υψηδηλαδή στα υψηλότερα επίπεδα από τις 24 Απριλίου.

Αντίθετα, ο χρυσός διολίσθησε σε χαμηλό εβδομάδας, καθώς αναμένονται οι αποφάσεις της Fed για τα επιτόκια.

Συγκεκριμένα, η τιμή του χρυσού, συμβολαίου παραδόσεως Αυγούστου, υποχώρησε κατά 0,2% στα 1.962 δολάρια η ουγγιά.

Το ασήμι παράδοσης Σεπτεμβρίου έχασε 1,1% στα 24,58 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο παράδοσης Σεπτεμβρίου σημείωσε πτώση 1,4% στα 1.268,80 δολάρια/ουγγιά.

Η πλατίνα παράδοσης Οκτωβρίου υποχώρησε κατά 0,3%, στα 969,50 δολάρια ανά ουγγιά και τέλος ο χαλκός παράδοσης Σεπτεμβρίου γνώρισε απώλειες 1%, στα 3,86 δολάρια/λίβρα.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.