ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι "ροζ" και "πένθιμες" χορηγίες στη Θεσσαλία κάνουν το γύρω του κόσμου

01:08 - 19 Δεκ 2012 | Ειδήσεις
Λάρισα «μη εμπιστευτικό». Η είδηση που κάνει τον γύρω του κόσμου σε πολύ λιγότερο από 80 ημέρες!

thessali191212Όχι δεν πρόκειται για το ριμέικ της ταινίας του Στράτου Μαρκίδη αλλά για την εκ Λαρίσης ορμώμενη είδηση που παύει πλέον να είναι και τόσο «εμπιστευτική» μια και εκτός από τους New York Times σπεύδει να την καλύψει τώρα και το ΒΒC. Η είδηση ότι η Σούλα Αλευρίδου ή κατά κόσμον «Μαντάμ Σούλα», ιδιοκτήτρια οίκων ανοχής στην Λάρισα έγινε χορηγός της ποδοσφαιρικής ομάδας Βουκεφάλας, έκανε τον γύρο του κόσμου σε πολύ λιγότερο από 80 ημέρες.

Ο τίτλος του άρθρου που γράφτηκε στο ΒBC είναι ο εξής: «Έλληνες χορηγοί ποδοσφαιρικών ομάδων: Ένας οίκος ανοχής και ένα γραφείο τελετών» και o μεσότιτλος συμπληρώνει «ο τερματοφύλακας τους είναι καλός και η ομάδα τους συμπαγής, αλλά στον αγωνιστικό χώρο δεν κάνουν τόσο εντύπωση οι επιδόσεις τους όσο τα έντονα ροζ μπλουζάκια τους που γράφουν Villa Erotica».

 

Οι ηθικές χορηγίες ενός οίκου ανοχής

Ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Μπατζιόλας δήλωσε στο BBC: «Νομίζω ότι είναι πιο ανήθικο να βλέπουμε στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο χορηγίες από εταιρίες στοιχημάτων και εταιρίες αλκοόλ» και προσθέτει «στην Ελλάδα δεν είναι παράξενο να πάει κάποιος σε οίκο ανοχής. Νομίζω πως όλοι οι νέοι έχουν πάει σε αντίστοιχα μέρη, διότι είναι μια ανθρώπινη ανάγκη και είμαι περήφανος γι' αυτήν την γυναίκα που βοηθάει να γίνεται πραγματικότητα το όνειρο μας, να παίζουμε ποδόσφαιρο» Ο δημοσιογράφος του BBC, Μαρκ Λόουεν επισκέφθηκε τον οίκο ανοχής της Σούλας Αλευρίδου και την περιγράφει ως μία μικροσκοπική γυναίκα, ντυμένη με κοστούμι, με κοντοκουρεμένα γκρίζα μαλλιά που έχει χτίσει στην πρωτεύουσα του Θεσσαλικού κάμπου την φήμη της πλούσιας επιχειρηματία. Η Σούλα Αλευρίδου δήλωσε στην ιστοσελίδα του βρετανικού ειδησεογραφικού οργανισμού: «Το κράτος εδώ δεν δίνει χρήματα, ούτε για τα αθλήματα ούτε για την εκπαίδευση. Οπότε γιατί μια φτωχή ποδοσφαιρική ομάδα να μην ζητήσει την βοήθεια μου για να τα βγάλει πέρα;»

Το BBC επισημαίνει ότι η φιλανθρωπική δράση της Σούλας Αλευρίδου δεν γίνεται πάντα δεκτή, καθώς πρόσφατα θέλησε να βοηθήσει ένα σχολείο στην Πάτρα στέλνοντας χρήματα, για να αγοραστεί φωτοτυπικό μηχάνημα, αλλά τα χρήματα της επιστράφηκαν. Η ιδιοκτήτρια του οίκου ανοχής δήλωσε στο BBC: «Εγώ απλά θέλω να βοηθήσω την Ελλάδα να πάει μπροστά αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Όλοι πρέπει να το κάνουμε για την πατρίδα μας. Αυτός είναι ένας νόμιμος οίκος ανοχής και εφόσον θέλω να βοηθήσω γιατί να μην μπορώ να το κάνω;»

Ο Βρετανός δημοσιογράφος αναφέρει ότι υπήρξαν και πολλές αντιδράσεις στην Λάρισα, μεταξύ των οποίων ήταν και η επίσημη διαμαρτυρία τοπικής ένωσης ποδοσφαίρου που πραγματοποιήθηκε στην θεσσαλική πόλη. Η τοπική ένωση υποστήριξε, ότι το «πληρωμένο σεξ» πρέπει να κρατηθεί μακριά από οποιοδήποτε άθλημα. Η ένωση έβγαλε κανονισμό, ότι η ομάδα Βουκεφάλας μπορεί να κρατήσει το λογότυπο του οίκου ανοχής, μόνο αν σκουρύνει το χρώμα της μπλούζας των αθλητών.

 

Χορηγία του γραφείου τελετών σε ποδοσφαιρική ομάδα

Στο ίδιο άρθρο το BBC κατέγραψε άλλη μια παραπλήσια ιστορία, που απασχόλησε την τοπική κοινωνία των Τρικάλων. Πρόκειται για την ποδοσφαιρική ομάδα των Τρικάλων Παλαιόπυργος που δεν χρειάστηκε να φορέσει στους παίκτες της ροζ μπλούζες αλλά κατάμαυρες με λογότυπο ένα σταυρό, διότι στην προκειμένη περίπτωση ο σπόνσορας δεν είναι άλλος από ένα γραφείο τελετών.

Το ΒΒC αναφέρει χαρακτηριστικά ότι λόγω των αντιδράσεων από τις τοπικές αρχές, ο μωβ σταυρός που υπάρχει στα μπλουζάκια των παικτών πρέπει να καλύπτεται με ταινίες έστω και αν κατά τη διάρκεια του αγώνα η ταινία ξεκολλάει και ο σταυρός φαίνεται, χωρίς όμως να αντιδράει κανείς γι αυτό. Ο ιδιοκτήτης του γραφείου τελετών ανέφερε πως «στην αρχή οι παίκτες νόμιζαν ότι πρόκειται για αστείο, αλλά τώρα το συνήθισαν» και συμπλήρωσε: «Ελπίζω, η βοήθεια από την επιχείρηση μου να γλιτώσει την ομάδα από υποβιβασμό. Είναι λυπηρό,που οι ομάδες πρέπει να στραφούν σε εμάς για να τους στηρίξουμε οικονομικά, λόγω της τραγικής θέσης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα». Ο Μαρκ Λόουεν κλείνει το άρθρο του λέγοντας ότι οι αθλητές στην Ελλάδα θα έχουν ένα ζοφερό μέλλον τόσο σε ερασιτεχνικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο και επισημαίνει ότι μόλις 8 χρόνια πριν πραγματοποιήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Ελλάδα και η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου πήρε τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης.

 

Επιμέλεια: Χριστίνα Ιορδανίδου

Τελευταία τροποποίηση στις 01:44 - 19 Δεκ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.