ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τόνωση της ζήτησης στη Γερμανία ζητάει ο Όλι Ρεν

16:17 - 10 Απρ 2013 | Ειδήσεις
Αισιόδοξος για την πορεία του ελλείμματος στην Ιταλία εμφανίζεται ο ευρωπαίος επίτροπος.

Την ικανοποίησή του για τη μείωση του πλεονάσματος του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών της Γερμανίας εμφανίστηκε σήμερα ο Όλι Ρεν προς τους δημοσιογράφους, στο πλαίσιο των μακροοικονομικών ανισορροπιών στην ΕΕ, τονίζοντας παράλληλα, ότι το Βερολίνο πρέπει να πάρει μέτρα για την τόνωση της εχώριας ζήτησης.

 

Συγκεκριμένα ο κ. Ρεν τόνισε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την έκδοση μιας έκθεσης για τις μακροοικονομικές ανισορροπίες στην ΕΕ πως«η Γερμανία έχει κινηθεί στην κατεύθυνση της μείωσης του πλεονάσματος του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών της, αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα που μπορεί να κάνει ακόμη ώστε να τονώσει την εγχώρια ζήτηση» και πρόσθεσε: «Προτείναμε η Γερμανία να κάνει βήματα για να ενισχύσει την εγχώρια ζήτηση μέσω διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, οι οποίες βρίσκουμε ότι είναι πιο σημαντικές». 

 

Επιπλέον, ο ευρωπαίος επίτροπος αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο άνοιγμα της αγοράς των υπηρεσιών, στην αύξηση της συμμετοχής των γυναικών στο ενεργό εργατικό δυναμικό και την ενθάρρυνση της αύξησης των μισθών αναλόγως προς την αύξηση της παραγωγικότητας, χαρακτηρίζοντας τα μέτρα αυτά παραδείγματα του τι θα μπορούσε να κάνει το Βερολίνο, για να αυξήσει την εσωτερική ζήτηση.

 

«Αυτό με την σειρά του θα μπορούσε να τονώσει τις οικονομίες και άλλων χωρών-μελών της ΕΕ, αφού θα αυξηθεί η ζήτηση στην μεγαλύτερη εξ αυτών», εξήγησε ακόμη ο Ρεν.

 

«Η Ιταλία πιθανώς θα βγει από την διαδικασία για τα υπερβολικά ελλείμματα ακόμη κι εντός του Μαΐου"

 

Επιπλέον, ο κ. Ρεν εμφανίστηκε αισιόδοξος για την έξοδο της Ιταλίας από τον κατάλογο των κρατών-μελών της ΕΕ με υπερβολικά ελλείμματα, ακόμη και εντός του Μαΐου.

 

Ο ευρωπαίος επίτροπος επισήμανε ότι η απόφαση της Επιτροπής να συνεργαστεί με την Ιταλία ώστε η Ρώμη να καταβάλει ανεξόφλητες οφειλές της προς μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις θα συμβάλλει στην μείωση του ελλείμματος.

 

«Αυτό θα διευκολύνει την έξοδο της Ιταλίας από την διαδικασία για τα υπερβολικά ελλείμματα, κάτι το οποίο θεωρώ ότι είναι πολύ πιθανό να συμβεί μόλις δούμε τα οριστικά στοιχεία τον Μάιο, στο πλαίσιο των εαρινών προβλέψεών μας», είπε ο Ρεν στους δημοσιογράφους.

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.