ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πολιτική συμφωνία για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό ανακοίνωσε ο Μπαρόζο

12:57 - 27 Ιουν 2013 | Ειδήσεις
Πολιτική συμφωνία για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό ανακοίνωσε ο Μπαρόζο
Οι κορυφαίοι αξιωματούχοι της ΕΕ κατέληξαν σήμερα σε συμφωνία για τον επόμενο επταετή προϋπολογισμό της ΕΕ, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

"Είναι μια καλή συμφωνία για την Ευρώπη, είναι μια καλή συμφωνία για τους πολίτες της Ευρώπης, είναι μια καλή συμφωνία για την ευρωπαϊκή οικονομία", δήλωσε ο Μπαρόζο έπειτα από συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και τον ιρλανδό πρωθυπουργό Έντα Κένι, που εκπροσώπησε τα κράτη μέλη.

Η μάχη του Ευρωκοινοβουλίου

Η συμφωνία αυτή πρέπει τώρα να εγκριθεί από μια αυξημένη πλειοψηφία των 754 βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προειδοποίησε ο Σουλτς προσθέτοτνας ότι περιμένει ότι θα δοθεί γι' αυτό μεγάλη μάχη.

euro512 270613

"Δεν είναι αυτό που θα θεωρούσα την καλύτερη λύση, όμως είναι το μέγιστο που μπορούσα και που μπορούσαμε να διαπραγματευθούμε εδώ", δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου μετά τη σύναψη της συμφωνίας.

Με τη συμφωνία αυτή καταγράφεται έπειτα από μήνες αμφιβολίας για τις μελλοντικές χρηματοδοτήσεις ύψους 960 δισεκ. ευρώ.

Ο Σουλτς δήλωσε πως θα ζητήσει να τεθεί ο προϋπολογισμός προς ψήφιση στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν σ' ένα σχέδιο δαπανών για την περίοδο 2014-2020 στη σύνοδο κορυφής τους το Φεβρουάριο.

euro parliament606

Όμως η επικύρωσή του είχε εμποδιστεί από το κοινοβούλιο, το οποίο πρέπει να συναινέσει για να τεθεί σε ισχύ οποιαδήποτε συμφωνία.

Ο ιρλανδός πρωθυπουργός Έντα Κέλι δήλωσε πως είναι "πεπεισμένος" πως όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ θα υποστηρίξουν τη συμφωνία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.