ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σένγκεν: Εκτός ζώνης η Ελλάδα σύμφωνα με δημοσίευμα

12:33 - 19 Νοε 2015 | Ειδήσεις
Σένγκεν: Εκτός ζώνης η Ελλάδα σύμφωνα με δημοσίευμα
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της βρετανικής Daily Mail, η συνάντηση των υπουργών Δικαιοσύνης την Παρασκευή θα συζητήσει το συγκεκριμένο θέμα, ενώ ο ίδιος ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δηλώνει ότι «ο χρόνος τελειώνει».

Το δημοσίευμα αναφέρεται στο γεγονός ότι η Ελλάδα, η Ισπανία και η Ιταλία θα εκδιωχθούν από τη συνθήκη Σένγκεν μαζί με κάποιες χώρες της ανατολικής Ευρώπης αφού κάποια άλλα μέλη της ευρωζώνης κατηγορούν τη ζώνη ελεύθερης διέλευσης για τις μεγάλες προσφυγικές ροές αλλά και για την πρόσφατη έξαρση τρομοκρατικών απειλών και επιθέσεων.

 

Το Βελγιο, η Γαλλία, η Γερμανία, το Λουξεμβούργο και η Ολλανδία σκοπεύουν να επανασχεδιάσουν τα σύνορα που περιλαμβάνει η συνθήκη, ώστε να περιλαμβάνουν μόνο τα αρχικά της μέλη, δημιουργώντας έτσι μια νέα ζώνη "μίνι Σένγκεν".

 

Στα σύνορά της θα επανεισαχθούν αυστηροί έλεγχοι διαβατηρίων ώστε να συγκρίνονται τα ονόματα με τις διεθνείς βάσεις αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών, σημειώνει η Daily Mail.

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail, στην συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης των χωρών της ΕΕ, και υπό τη σκιά που δημιούργησαν οι επιθέσεις στο Παρίσι, είναι σίγουρο ότι θα συζητηθεί ο επανασχεδιασμός των συνόρων της συνθήκης.

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.