ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Αλυσοδεμένα»... Χριστούγεννα

12:44 - 24 Νοε 2015 | Ειδήσεις
«Αλυσοδεμένα»... Χριστούγεννα
Ο φόβος, του να μην χαθούν τα έσοδα από την αναμενόμενη προσέλευση δύο εκατομμυρίων τουριστών στην φημισμένη «Αγορά των Χριστουγέννων» του Στρασβούργου, νίκησε, τελικά, τον φόβο μιας ενδεχόμενης τρομοκρατικής επίθεσης στην πόλη, όπου στεγάζεται το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το Συμβούλιο της Ευρώπης και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ετσι, ύστερα από συνεννόηση μεταξύ του υπουργού της Γαλλίας Μπερνάρντ Σαζενέβ, του Νομάρχη της Αλσατίας Σεφάν Φρατατσί και του δημάρχου του Στρασβούργου Ρονάλντ Ρις, αποφασίσθηκε οπως η «Χριστουγενιάτικη Αγορά» του Στρασβούργου στην πλατεία Μπρογκλί, να ανοίξει τις πύλες της το επόμενο Σαββατοκύριακο, όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή.

Τίποτα, όμως, δεν θα είναι όπως παλιά...

Τα φετινά Χριστούγεννα στην καρδιά του Στρασβούργου, την αγορά της, θα είναι «αλυσοδεμένα» αφού:

  • Ολη η ευρύτερη περιοχή θα τεθεί υπό αστυνομικό και στρατιωτικό έλεγχο, βοηθούντων και της πληθώρας των ηλεκτρονικών καμερών που ήδη είναι εν λειτουργία ενώ, θα στηθούν «σημεία ελέγχου», τόσον των επισκεπτών όσον και των εμπόρων και κατασκευαστών, που θα εκθέσουν προς πώληση την πραμμάτεια τους, στους πάγκους που ήδη άρχισαν να τοποθετούνται.
  • Πρόσβαση με αυτοκίνητο, στους γύρω δρόμους, θα επιτρέπεται μόνον για τους κατοίκους, που άρχισαν ήδη να εφοδιάζονται με τις σχετικές κάρτες αναγνώρισης.
  • Οι επισκέπτες θα υποχρεούνται να ανοίγουν τις τσάντες τους για έλεγχο και να βγάζουν, όταν τους ζητηθεί από τις αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις, και τα πανωφόρια τους για έλεγχο.
  • Αλλο «ειδικό σήμα» θα δοθεί στους εμπόρους, στους εκθέτες και σ’ ολους όσους πρόκειται να εργασθούν στην «Χριστουγενιάτικη Αγορά» του Στρασβούρβου, για τις επόμενες τέσσερις βδομάδες.
  • Τα γειτονικά προς την «Χριστουγενιάτικη Αγορά» πάρκινγκ θα κλείσουν.
  • Προβλέπεται η παρουσία περισσότερων στρατιωτών, για την ασφάλεια της λειτουργίας της Αγοράς των Χριστουγέννων στο Στρασβούργο.
  • Η διαμόρφωση των εκθεσειακών χώρων της αγοράς έχει ήδη επανεξετασθεί και έχει αποφασισθεί να «στηθεί» έτσι, που να υπάρξει διευκόλυνση των επισκεπτών, για την ταχεία και άμεση εκκένωση της, σε περίπτωση συναγερμου.

Καλά και «αλυσοδεμένα» Χριστούγεννα λοιπόν.

Νίκος Ρούσσης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.