ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συγχωνεύονται η Cosco Group και η China Shipping

14:17 - 11 Δεκ 2015 | Ειδήσεις
Συγχωνεύονται η Cosco Group και η China Shipping
Σχέδιο για συγχώνευση δυο μεγάλων κρατικών ναυτιλιακών ομίλων ανακοίνωσε η Κίνα, προαναγγέλλοντας τη δημιουργία μιας εκ των μεγαλυτέρων ναυτιλιακών στον κόσμο και δηλώνοντας τη πρόθεση της χώρας να δημιουργήσει εθνικούς "πρωταθλητές" που θα ενταχθούν στον παγκόσμιο ανταγωνισμό.

Πιο αναλυτικά, όπως μεταδίδει το Bloomberg, η Επιτροπή Εποπτείας κρατικών περιουσιακών στοιχείων της Κίνας ανακοίνωσε μέσω της ιστοσελίδας της ότι οι China Ocean Shipping Group και η China Shipping Group θα συγχωνεύσουν τις δραστηριότητές τους, χωρίς ωστόσο να ανακοινώνονται οι όροι της αναδιάρθρωσης.

Σύμφωνα πάντως με το Reuters, η China Shipping υποστηρίζει πως η συγχώνευση με την Cosco θα επικεντρώθεί στην μεταφορά φορτίου, στο container shipping και στις υπηρεσίες μεταφοράς πετρελαίου.

Αν ολοκληρωθεί η συγχώνευση των δύο κύριων κινεζικών ναυτιλιακών γραμμών, η συνδυασμένη οντότητα που θα προκύψει θα κατέχει μερίδιο 7,7% στην αγορά container, ξεπερνώντας την Hapag-Lloyd και καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση στον κλάδο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Alphaliner. Η CMA CGM, που στις αρχές της εβδομάδας αγόρασε την Neptune Orient Lines της Σιγκαπούρης, θα διατηρήσει την τρίτη θέση με μερίδιο 11,5%.

Να σημειωθεί ότι ο τζίρος των εταιρειών αυτών ξεπερνά τα 40 δισ. ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.