ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Jefferies: Υψηλότεροι στόχοι για τις ελληνικές ναυτιλιακές της Wall

20:01 - 11 Μαϊ 2007 | Ειδήσεις
Σε 68 δολάρια αναβαθμίζει την τιμή στόχο της μετοχή της Tsakos Energy Navigation η επενδυτική τράπεζα Jefferies, από 58 δολάρια προηγουμένως, ενώ επίσης αναθεωρεί θετικά τις εκτιμήσεις της για κέρδη ανά μετοχή στα τρία πρώτα τρίμηνα του2007 και διατηρεί τη σύσταση Αγορά για τη μετοχή της.

Αναλυτικότερα, η Jefferies αυξάνει τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή της Tsakos Energy, της ναυτιλιακής συμφερόντων της οικογένειας Τσάκου που διαπραγματεύεται στην αμερικανική κεφαλαιαγορά, στο πρώτο τρίμηνο στα 1,73 δολάρια,από 1,67 δολάρια προηγουμένως, του δευτέρου τριμήνου στα 1,46 δολάρια από 1,04 και του τρίτου τριμήνου στα 1,14 από 0,66 δολάρια, καθώς οι τιμές των ναύλων κατά το πρώτο τρίμηνο διαμορφώθηκαν υψηλότερα του αναμενόμενου, ενώ προβλέπεται ότι στο δεύτερο και τρίτο τρίμηνο θα κινηθούν ανοδικά.

Επίσης, ο οίκος αυξάνει τις εκτιμήσεις του για τα κέρδη ανά μετοχή του 2008 στα 5,27 δολάρια, από 5,23 προηγουμένως, προκειμένου να συνυπολογιστούν τα έσοδα που θα προκύψουν από τις αυξημένες ταμειακές ροές που θα προκύψουν το 2007.

Aries: Επαναλαμβάνει την εκτίμηση για 12 ευρώ

Διατηρεί τη σύσταση Αγορά και την τιμή στόχο των 12 ευρώγια τη μετοχή της Aries Maritime, συμφερόντων οικογένειας Πετράκη, η επενδυτική τράπεζα Jefferies, ενώ αναθεωρεί θετικά την εκτίμησή της για τα κέρδη ανά μετοχή, τόσο στο πρώτο τρίμηνο του 2007, όσο και στο σύνολο του έτους.

Σύμφωνα με τον οίκο, τα σκάφη της ναυτιλιακής βρίσκονται στην παρούσα φάση σε πλήρη λειτουργία γεγονός που θα επιτρέψει στην εταιρεία να αρχίσει να αυξάνει τα μερίσματά της κοντά σε προηγούμενα επίπεδα.

Συγκεκριμένα, η τράπεζα εκτιμά ότι η ναυτιλιακή θα καταφέρει να δημιουργήσει ταμειακή ροή 0,32 δολαρίων ανά μετοχή στο τέταρτο τρίμηνο. Επίσης,εκτιμά ότι ηAries θα δημιουργήσειταμειακά διαθέσιμα 1,77 δολαρίων ανά μετοχή το 2008, ενώ οι αυξημένες ταμειακές ροές εκτιμάται ότι θα οδηγήσουν σε αυξημένη πληρωμή μερίσματος στους μετόχους.

Omega Navigation: Ανεβάζει τον πήχη στα 27 δολάρια

Αυξάνει την τιμή στόχο της μετοχής της Omega Navigation Enterprises, συμφερόντων οικογένειας Κασσιώτη, στα 27 δολάρια η Jefferies, διατυπώνοντας τη σύσταση Αγορά.

Επίσης, η τράπεζα αυξάνει τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή του 2007, στα 1,16 δολάρια  από 1,15  δολάρια προηγουμένως.

General Maritime: Στα 27δολάρια και Διακράτηση

Επίσης, η επενδυτική τράπεζα αυξάνει την τιμή στόχο της General Maritime Corporation,  δημιούργημα του Πητερ Γιωργιοπουλου,  στα 27 δολάρια ανά μετοχή,  διατυπώνοντας της σύσταση Διακράτηση, ενώ παράλληλα αναθεωρεί θετικά τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή του 2007, στα 1,73 δολάρια, από 1,66 δολάρια προηγουμένως.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.