ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

HSBC: Πρόστιμο €294,4 εκατ. για διακανονισμό έρευνας για ξέπλυμα χρήματος

14:58 - 06 Αυγ 2019 | Ειδήσεις
HSBC: Πρόστιμο €294,4 εκατ. για διακανονισμό έρευνας για ξέπλυμα χρήματος
Την καταβολή προστίμου ύψους 294,4 εκατ. ευρώ συμφώνησε η ελβετική θυγατρική της τράπεζας HSBC με το Βέλγιο, σύμφωνα με ανακοίνωση της εισαγγελίας στις Βρυξέλλες, για τον διακανονισμό έρευνας, η οποία ξεκίνησε το 2014 και κάνει λόγο για σοβαρή φορολογική απάτη και ξέπλυμα χρήματος.

«Η συμφωνία πρέπει να επικυρωθεί από τις δικαστικές αρχές του Βελγίου και αυτό θα γίνει μέσα στον Σεπτέμβριο», δήλωσε εκπρόσωπος της εισαγγελίας σε συνέντευξη Τύπου.

«Η HSBC κατηγορήθηκε από την εισαγγελία το 2014 για σοβαρή και οργανωμένη απάτη, πλαστογραφία και παραποίηση εγγράφων, ξέπλυμα χρήματος και παράνομη χρήση χρηματοοικονομικών μεσολαβητών», ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους οι εισαγγελείς.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η HSBC βοήθησε και ενθάρρυνε τη φορολογική απάτη δημιουργώντας υπεράκτιες εταιρίες στον Παναμά και σε άλλους φορολογικούς παραδείσους στην Καραϊβική για πλούσιους Βέλγους πελάτες της με μοναδικό σκοπό την απόκρυψη χρημάτων. Εκπρόσωπος της HSBC αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του ΑΠΕ, πάνω από 1.000 Βέλγοι φορολογούμενοι μπορεί να χρησιμοποίησαν τα παράνομα συστήματα της HSBC, σύμφωνα με την εισαγγελική ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι η τράπεζα εξυπηρετούσε πελάτες που δραστηριοποιούνταν κυρίως στο εμπόριο διαμαντιών στην Αμβέρσα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.