ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πεντάγωνο: Ζητήσαμε απ'τον Μπαγκντάντι να παραδοθεί, αρνήθηκε και σκοτώθηκε

20:21 - 27 Οκτ 2019 | Ειδήσεις
Πεντάγωνο: Ζητήσαμε απ'τον Μπαγκντάντι να παραδοθεί, αρνήθηκε και σκοτώθηκε
Περισσότερες λεπτομέρειες για την επιχείρηση που οδήγησε στο θάνατο του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους, έδωσε το Πεντάγωνο, μετά τις επίσημες ανακοινώσεις που έγιναν από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλτ Τραμπ.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως ο Αμπου Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι είναι νεκρός, ενώ αποκάλυψε και ορισμένες πληροφορίες σχετικά με την επιχείρηση του αμερικανικού στρατού. Πώς τον εντόπισε και πώς τελικά ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους αναγκάστηκε να αυτοκτονήσει.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Μαρκ Έσπερ, πήρε τη σκυτάλη από τον Τραμπ και αποκάλυψε ότι τα μέλη των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων είχαν στόχο να συλλάβουν, ει δυνατόν, τον ηγέτη του ISIS αλλά και να τον σκοτώσουν.

«Φωνάξαμε στον Μπαγκντάντι και του ζητήσαμε να παραδοθεί. Αρνήθηκε και κατέφυγε σε μια υπόγεια περιοχή και στη διαδικασία της προσπάθειάς μας να τον βγάλουμε από εκεί ανατίναξε ένα γιλέκο αυτοκτονίας, πιστεύουμε, και σκοτώθηκε», δήλωσε ο Έσπερ στο CNN.

Ο Έσπερ πρόσθεσε πως δύο μέλη των αμερικανικών δυνάμεων υπέστησαν ήσσονος σημασίας τραύματα στη διάρκεια της επιχείρησης και έχουν ήδη επιστρέψει στις θέσεις τους.

Ο υπουργός Άμυνας δήλωσε πως ο Τραμπ ενέκρινε την επιχείρηση στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:40 - 27 Οκτ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.