• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

Συμμαχία πρότεινε ο Φάρατζ στον Τζόνσον

20:45 - 01 Νοε 2019 | Ειδήσεις
Πρόταση για προεκλογική συμμαχία διατύπωσε ο ηγέτης του Κόμματος του Brexit, Νάιτζελ Φάρατζ προς τον Βρετανό πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον, κι ενώ τα κόμματα προετοιμάζονται για κάλπες στις 12 Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα, ο Νάιτζελ Φάρατζ, δήλωσε διατεθειμένος να μην έχει υποψήφιους βουλευτές σε περιφέρειες όπου υπάρχει κίνδυνος να ηττηθούν οι Συντηρητικοί. Μόνο, όμως, εφόσον ο πρωθυπουργός αποσύρει τη συμφωνία του Brexit στην οποία κατέληξε με τους Ευρωπαίους.

Σε διαφορετική περίπτωση, προειδοποίησε, το κόμμα του θα αντιπαλέψει το κόμμα των Συντηρητικών, βάζοντας υποψηφίους να διεκδικήσουν έδρες σε κάθε εκλογική περιφέρεια της Αγγλίας, της Σκοτίας και της Ουαλίας.

Ο Μπόρις Τζόνσον, έχει δύο βδομάδες για να σκεφτεί την πρόταση του Φάρατζ.

Ευρεία «συμμαχία αποχώρησης»

Στην πρώτη επίσημη προεκλογική εκδήλωση που πραγματοποίησε το κόμμα του Brexit, ο Νάιτζελ Φάρατζ υποστήριξε ότι σε μία τέτοια συμμαχία των Συντηρητικών και του κόμματος του Brexit θα μπορούσαν να ενταχθούν και άλλοι υποστηρικτές της αποχώρησης από την ΕΕ.

Σκοπός είναι να διαμορφώσουν έναν πολιτικό χώρο που θα γινόταν «ασταμάτητη δύναμη», όπως είπε, χρησιμοποιώντας την φράση που χρησιμοποίησε και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε σχόλιά του για τις βρετανικές εκλογές.

«Μην αμφιβάλλετε ότι είμαστε έτοιμοι. Μην υποτιμάτε την αποφασιστικότητά μας ή την οργάνωσή μας. Την επόμενη Δευτέρα έχουμε 500 υποψήφιους που έρχονται στο Λονδίνο για να υπογράψουν τις αιτήσεις για την υποψηφιότητά τους» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Φάρατζ αναγνώρισε ότι οι Τόρις είναι ένα κόμμα με μεγαλύτερη δύναμη, αλλά ανέφερε ότι υπάρχουν γύρω στις 150 έδρες στη χώρα, τις οποίες δεν έχουν καταφέρει να κερδίσουν ποτέ οι Συντηρητικοί και τις οποίες θα μπορούσε να διεκδικήσει το κόμμα του Brexit, με καλύτερα αποτελέσματα.

«Στις έδρες αυτές θα μπορούσε να υπάρξει ένα μη επιθετικό σύμφωνο, που θα ωφελούσε τον σκοπό της εξόδου της χώρας από την ΕΕ» είπε.

«Κακή συμφωνία» η συμφωνία του Τζόνσον

Αναφερόμενος στην συμφωνία του Μπόρις Τζόνσον με την ΕΕ για το Brexit, υποστήριξε ότι είναι μία «κακή συμφωνία», που δεν οδηγεί σε πραγματική αποχώρηση, και κάλεσε τον πρωθυπουργό να την εγκαταλείψει, καθώς φέρνει στο Ηνωμένο Βασίλειο όλα τα μειονεκτήματα της συμμετοχής στην ΕΕ, αλλά κανένα από τα πλεονεκτήματα της αποχώρησης.

Πρόσθεσε ότι, εάν η συμφωνία αυτή εγκριθεί, τότε το κόμμα του Brexit θα είναι το μοναδικό που θα υπερασπίζεται την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.

«Θα πω αυτό στον Μπόρις Τζόνσον, άφησε την συμφωνία. Άφησε την συμφωνία γιατί αυτό δεν είναι Brexit, άφησε την συμφωνία, επειδή όσο περνούν αυτές οι εβδομάδες και οι πολίτες ανακαλύπτουν τι είναι αυτό που υπέγραψες, δεν θα τους αρέσει» είπε και πρόσθεσε ότι η Βρετανία θα πρέπει να διαπραγματευτεί μία σύντομη και περιορισμένη ελεύθερη εμπορική συμφωνία με την ΕΕ.

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman