ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bloomberg: Κατ' αρχήν συμφωνία ΗΠΑ - Κίνας στο εμπόριο

23:06 - 12 Δεκ 2019 | Ειδήσεις
Bloomberg: Κατ' αρχήν συμφωνία ΗΠΑ - Κίνας στο εμπόριο
Σε επί της αρχής συμφωνία με την Κίνα για τους όρους της «πρώτης φάσης» της διμερούς εμπορικής συμφωνίας κατέληξαν οι διαπραγματευτές των δύο χωρών, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο, αναμένεται μόνον η έγκριση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ. Ο Τραμπ ήταν προγραμματισμένο να συναντηθεί με τους εμπορικούς του συμβούλους στις 21:30 ώρα Ελλάδας για να συζητήσουν τη συμφωνία. Η επίσημη ανακοίνωση για την υπογραφή της συμφωνίας μπορεί να γίνει ακόμα και σήμερα, σημείωσαν οι πηγές του Bloomberg. Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες.

Οι διαπραγματευτές των ΗΠΑ φέρονταν νωρίτερα να έχουν προσφερθεί να ακυρώσουν το νέο γύρο δασμών στα εισαγόμενα κινεζικά προϊόντα που είναι προγραμματισμένο να τεθούν σε ισχύ την ερχόμενη Κυριακή, σύμφωνα με την Wall Street Journal. Η εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές με γνώση επί του θέματος, ανέφερε επίσης ότι οι διαπραγματευτές της κυβέρνησης Τραμπ προσφέρθηκαν επίσης να μειώσουν τους ήδη εφαρμοζόμενους δασμούς σε κινεζικά αγαθά αξίας περίπου 360 δισ. δολαρίων.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος Τραμπ ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται πολύ κοντά στην επίτευξη μιας «μεγάλης συμφωνίας» με την Κίνα, τονίζοντας ότι τη συμφωνία «τη θέλουν και το ίδιο και εμείς!».

Τελευταία τροποποίηση στις 00:09 - 13 Δεκ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.