ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευρωκοινοβούλιο: «Χτύπησε» πάλι ο «κουβαρντάς» Παπαδημούλης!

10:34 - 31 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
Ευρωκοινοβούλιο: «Χτύπησε» πάλι ο «κουβαρντάς» Παπαδημούλης!
Με επείγουσα, πρωινή ανακοίνωση του, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, γνωστοποιεί προς την μαστιζόμενη από τον κορονοϊό ευρωπαϊκή κοινότητα, ότι απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Ευρωβουλής, Νταβίντ Σασόλι, με την οποία ζητεί να δοθούν στο Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ, τα χρήματα των ημερήσιων αποζημιώσεων των ευρωβουλευτών, που δεν… καταβλήθηκαν!

Για να μην μείνει δε, καμία αμφιβολία για το ποια κονδύλια εννοεί, διευκρινίζει ότι «αυτά τα κονδύλια περιλαμβάνουν την αποζημίωση των βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την φυσική τους παρουσία στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο για την άσκηση των κοινοβουλευτικών τους καθηκόντων».

Ωστόσο, από το ξέσπασμα της πανδημίας και την επιβολή των περιοριστικών μέτρων, οι ευρωβουλευτές προσπαθούν να εκπληρώσουν τα καθήκοντά τους, με εξ αποστάσεως παρουσία (τηλεδιασκέψεις) και με εξ αποστάσεως συμμετοχή στις ψηφοφορίες.

Με άλλα λόγια, δηλαδή, ο 13ος αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής, προτείνει να ριχθούν στη μάχη κατά του κορονοϊού, τα χρήματα που θα… έπαιρναν οι ευρωβουλευτές αν έκαναν τις συνήθεις μετακινήσεις τους, που λόγω της πανδημίας απαγορεύθηκαν!

Προφανώς, θέλησε να προκαταβάλλει το προεδρείο του Ευρωκοινοβουλίου, μην τυχόν και υποχρεώσει, με απόφαση του, τους ευρωβουλευτές, να καταβάλλουν στο Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ, το ήμισυ ή μέρος των παχυλών μηνιαίων αποδοχών τους.

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.