ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανέκαμψε το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία τον Μάιο

12:43 - 25 Μαϊ 2020 | Ειδήσεις
Ανέκαμψε το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία τον Μάιο
Σημαντική άνοδο κατέγραψε τον Μάιο ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος στην Γερμανία, ανακάμπτοντας συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα, καθώς η αγορά αξιολογεί θετικά την άρση των περιοριστικών μέτρων και την σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ifo, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος τον Μάιο διαμορφώθηκε στις 79,5 μονάδες, με άνοδο 5,3 μονάδων σε σχέση με τον Απρίλιο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι σύμφωνα με το Reuters ανέμεναν αύξηση στις 78,3 μονάδες.

«Η διάθεση των γερμανικών εταιρειών έχει ανακάμψει μετά τον καταστροφικό προηγούμενο μήνα», τόνισε ο επικεφαλής του Ifo Κλέμενς Φουέστ, σημειώνοντας παράλληλα πως «οι προσδοκίες για τους ερχόμενους μήνες έχουν βελτιωθεί σε σημαντικό βαθμό».

Η θετική είδηση για την οικονομική δραστηριότητα της Γερμανίας έρχεται στον απόηχο της μεγαλύτερης πτώσης από την χρηματοοικονομική κρίση του 2008-09, που σημείωσε το γερμανικό ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο του 2020, λόγω της πανδημίας και των αυστηρών μέτρων lockdown. Σύμφωνα με την επίσημη στατιστική υπηρεσία του γερμανικού κράτους Destatisο, το  συρρικνώθηκε 1,9% το α΄ τρίμηνο σε ετήσια βάση, ωστόσο σε προσαρμοσμένη βάση η συρρίκνωση έφτασε το 2,3%. Σε σχέση με το δ΄ τρίμηνο του 2019, το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 2,2%.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:49 - 25 Μαϊ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.