ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κλούνεϊ: Πανδημία ο ρατσισμός- Απάντηση με την ψήφο

17:59 - 02 Ιουν 2020 | Ειδήσεις
Κλούνεϊ: Πανδημία ο ρατσισμός- Απάντηση με την ψήφο
Η χειρότερη πανδημία για τις ΗΠΑ είναι ο ρατσισμός τονίζει σε επιστολή του με αφορμή τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς ο Τζορτζ Κλούνεϊ. Παράλληλα, ο δημοφιλής ηθοποιός ζητά από τον κόσμο να αντιδράσει και με την ψήφο του στις κάλπες, ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.

«Αυτή είναι η δική μας πανδημία. Μας μολύνει όλους και εδώ και 400 χρόνια  και δεν έχουμε καταφέρει ακόμη να βρούμε εμβόλιο», σημειώνει ο ηθοποιός στην επιστολή του, η οποία δημοσιεύθηκε στο The Daily Beast.

Ο Κλούνεϊ υπογραμμίζει την επιτακτική ανάγκη που υπάρχει για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του ρατσισμού και τονίζει πως όλη αυτή η δραματική κατάσταση δεν είναι κάτι καινούργιο. Υπενθυμίζει πως και το 1992 μια ομάδα λευκών αστυνομικών ξυλοκόπησαν άγρια έναν Αφροαμερικανό εργάτη αλλά παρόλα αυτά αθωώθηκαν.

«Χρειαζόμαστε μια συστηματική αλλαγή στην επιβολή του νόμου στο σύστημα ποινικής δικαιοσύνης» εκτιμά ο ίδιος εννοώντας, με σαφήνεια, πως δεν είναι δυνατόν σε μια σύγχρονη κοινωνία να χάνονται ζωές λόγω ρατσισμού και οι υπεύθυνοι να μένουν ατιμώρητοι.

Ο Κλούνεϊ επικρίνει και τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο κατηγορεί ότι όχι μόνο δεν βοηθά την κοινωνία να ξεπεράσει αυτήν την «αρρώστια», αλλά αντιθέτως μεγεθύνει τις διαστάσεις της: «Αυτή την εβδομάδα, λοιπόν, καθώς διερωτώμεθα τι θα χρειαστεί για να λυθούν αυτά τα φαινομενικά ανυπέρβλητα προβλήματα, ας θυμηθούμε ότι εμείς τα δημιουργήσαμε, άρα μπορούμε να τα λύσουμε. Κι υπάρχει μόνον ένας τρόπος να έλθει μια βιώσιμη αλλαγή σ’ αυτή τη χώρα: Η ψήφος».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.