ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέες επαφές επίκεινται μεταξύ Μακρόν-Πούτιν στη Μόσχα- Η ατζέντα

14:35 - 27 Ιουν 2020 | Ειδήσεις
Νέες επαφές επίκεινται μεταξύ Μακρόν-Πούτιν στη Μόσχα- Η ατζέντα
Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, γνωστοποίησε το Σάββατο ότι θα επισκεφτεί σύντομα τη Ρωσία για περισσότερες συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Οι συνομιλίες οικοδόμησης εμπιστοσύνης που άρχισαν με τον πρόεδρο Πούτιν [στο μεσαιωνικό φρούριο, Fort Bregancon] συνεχίζονται», έγραψε ο Μακρόν σε μία ανάρτησή του στο Twitter, με αναφορά στην ευρωπαϊκή ασφάλεια, στις περιφερειακές διενέξεις και στην κλιματική αλλαγή ως κυρίαρχα ζητήματα. «Σύντομα θα ταξιδέψω στη Ρωσία», πρόσθεσε.

Οι πρόεδροι Μακρόν και Πούτιν είχαν μία διάσκεψη μέσω βίντεο την Παρασκευή. «Η κρίση την οποία περνάμε και οι άλλες περιφερειακές κρίσεις δείχνουν τη σημασία του ευρωπαϊκού χώρου με την ευρεία έννοια αυτής της λέξης, από τη Λισαβόνα έως το Βλαδιβοστόκ», δήλωσε συγκεκριμένα ο Μακρόν και πρόσθεσε: «Αυτός είναι ένας πραγματικός χώρος συνεργασίας και ειρήνης. Αντιλαμβανόμαστε τη σημασία αυτού του χώρου και των προκλήσεων οι οποίες βρίσκονται ενώπιον μας».

Επιπλέον, ο Γάλλος πρόεδρος κάλεσε την Ευρώπη να επανεξετάσει το στρατηγικό πλαίσιο των σχέσεών της με τη Ρωσία, δηλώνοντας ότι μία πολιτική περιφρόνησης απέναντι στη Μόσχα κατά τα τελευταία χρόνια, απέτυχε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.