ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ολλανδικό «παράθυρο» συμβιβασμού (με δάνεια) για το Ταμείο Ανάκαμψης

11:30 - 02 Ιουλ 2020 | Ειδήσεις
Ολλανδικό «παράθυρο» συμβιβασμού (με δάνεια) για το Ταμείο Ανάκαμψης
Σκληρές διαπραγματεύσεις, οι οποίες όμως τελικά θα καταλήξουν σε συμφωνία περιμένει για το Ταμείο Ανάκαμψης ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε.

Η Ολλανδία είναι μία από τις χώρες που αντιπολιτεύεται την πρόταση της Κομισιόν για το Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς θεωρεί ότι τα δάνεια πρέπει να είναι περισσότερα από τις επιδοτήσεις.

Μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, εξέφρασε πάντως την πίστη του πως τελικά η Ευρώπη θα βρει το δρόμο της συμφωνίας:

«Υπάρχουν διαφορές, οι διαπραγματεύσεις θα είναι σκληρές, θα χρειαστεί λίγο χρόνο όμως είναι δυνατός ένας συμβιβασμός», είπε στη συνέντευξή του, απόσπασμα της οποίας δημοσιεύθηκε πριν από την επίσημη κυκλοφορία της την Παρασκευή.

Ο Ρούτε είπε ακόμα πως είναι πιο λογικό το μεγαλύτερο μέρος του ταμείου να αφορά σε δάνεια αντί για άμεσες επιχορηγήσεις, κάτι που αποτελεί σημαντικό «αγκάθι» για τους άλλους ηγέτες της ΕΕ, περιλαμβανομένου του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος είπε πως το ταμείο θα πρέπει να περιλαμβάνει επιχορηγήσεις ύψους 500 δις. ευρώ προς τις χώρες που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση του κορωνοϊού.

«Εμείς θέλουμε να είναι μόνο δάνεια», είπε ο κ. Ρούτε.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:43 - 02 Ιουλ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.