• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
Image on Reporter.gr
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%
Μισθοί, Ασφαλιστικά Ταμεία, Συντάξεις

Εργασιακά

Συντάξεις: Οι δικαιούχοι των αυξήσεων- Ποιοι μένουν εκτός

Από την ανάλυση των τελικών στοιχείων που ολοκληρώθηκε από τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, προκύπτει ότι το 94,6% των συνταξιούχων θα δει αυξήσεις στις συντάξεις ενώ σχεδόν 1,3 εκατομμύρια συνταξιούχοι θα δουν διπλές αυξήσεις.

 

Έκτακτο βοήθημα: Πότε πληρώνεται- Οι δικαιούχοι

«Κλείδωσε» το νέο έκτακτο βοήθημα για τα Χριστούγεννα, το οποίο θα δώσει μία «ανάσα» στα ευάλωτα νοικοκυριά.

 

Επεκτείνεται σε νέες κατηγορίες ασφαλισμένων η ηλεκτρονική αίτηση επιδόματος Ασθενείας-Ατυχήματος

Επεκτείνεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής αίτησης επιδόματος ασθενείας σε ασφαλισμένους ειδικών κατηγοριών του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (επιδοτούμενος άνεργος του ΔΥΠΑ (τέως ΟΑΕΔ), στρατεύσιμος, οικοδομοτεχνίτης, αυτοτελώς απασχολούμενος), καθώς και για τους ασφαλισμένους του τ. ΤΑΥΤΕΚΩ.

Home office: Μη μείνεις ποτέ χωρίς...

Ο covid μας άλλαξε συνήθειες, ειδικά στον τρόπο εργασίας. Το home office φαίνεται πως ήρθε για να… μείνει! Το σωστό γραφείο όμως θέλει και τα αναλώσιμα του. Τι εννοούμε; Πάμε να στα εξηγήσουμε.

Υπουργείο Εργασίας: Oι τελικές αυξήσεις στις συντάξεις- Αναλυτικά παραδείγματα

Την οριστική ανάλυση του ΕΦΚΑ για τις αυξήσεις στις συντάξεις από την Πρωτοχρονιά του 2023 παρουσιάζει το υπουργειο Εργασίας.

Πόσο και ποιοι παίρνουν διπλή ή τριπλή αύξηση στις συντάξεις

«Είμαι περίεργος να δω αν η αντιπολίτευση θα καταψηφίσει ένα νομοσχέδιο με έντονο κοινωνικό αποτύπωμα. Με  ρυθμίσεις για ενίσχυση του εισοδήματος εκατομμυρίων συμπολιτών μας, κοινωνικές ρυθμίσεις και ρυθμίσεις εξορθολογισμού. Αν το υπερψηφίσετε επί της αρχής και επί των άρθρων θα είστε ανακόλουθοι με όσα λέτε, αν το καταψηφίσετε εμείς αύριο θα υπενθυμίσουμε σε μια σειρά κοινωνικών ομάδων (στους χαμηλοσυνταξιούχους, τους αναπήρους, τους οροθετικούς κ.ά.) ότι στρέφεστε εναντίον τους. Έχετε ένα σκληρό δίλημμα να αντιμετωπίσετε», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, σήμερα (24/11) ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, στη συζήτηση για το νομοσχέδιο εξορθολογισμού της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

ΔΥΠΑ: Πάνω από 500 θέσεις εργασίας στην ημέρα καριέρας

Σαράντα δύο επιχειρήσεις με περισσότερες από 500 θέσεις εργασίας θα συμμετάσχουν στην 11η Ημέρα Καριέρας που διοργανώνει η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) στην Ελευσίνα το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022 (X-Bowling Art Center, Χαριλάου 12, Ελευσίνα 192 00), από τις 10:00 έως τις 18:00.

Στο 33,4% το ποσοστό απασχόλησης μεταναστών δεύτερης γενιάς στην Ελλάδα

Τα αποτελέσματα της ειδικής έρευνας (ad hoc) για τη θέση στην αγορά εργασίας των μεταναστών και των άμεσων απογόνων τους, ανακοίνωσε σήμερα (24/11) η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ). Η έρευνα διεξήχθη παράλληλα με την Έρευνα Εργατικού Δυναμικού τα τέσσερα τρίμηνα του 2022 σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Εκτελεστικό Κανονισμό (ΕΕ) 2019/2240 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πότε μπαίνει το δώρο Χριστουγέννων- Οι δικαιούχοι και ο υπολογισμός

Μέχρι τα τέλη της τρίτης εβδομάδας του Δεκεμβρίου θα δουν το δώρο Χριστουγέννων στους λογαριασμούς τους οι δικαιούχοι, ενώ υπάρχουν και απλοί τρόποι για να το υπολογίσουμε ανάλογα με το χρόνο και τη σχέση εργασίας μας.

Οι ημερομηνίες για την καταβολή των συντάξεων Δεκεμβρίου- Ιανουαρίου

Από αύριο Παρασκευή 25 Νοεμβρίου ξεκινά η πληρωμή των συντάξεων Δεκεμβρίου στους συνταξιούχους,  ενώ πριν από τα Χριστούγεννα είναι προγραμματισμένο να πληρωθούν οι συντάξεις Ιανουαρίου.

Τροπολογίες για τη στήριξη της απασχόλησης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων

Με τροπολογία που κατατέθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ρυθμίζονται καίρια θέματα που σχετίζονται με την εργασιακή κάλυψη και εξασφάλιση της απασχολησιμότητας ευάλωτων συμπολιτών μας, όπως επαγγελματιών με προβλήματα όρασης καθώς και ατόμων στο φάσμα του αυτισμού. Σκοπός είναι να διασφαλιστεί με ίσους όρους η συμμετοχή τους στην αγορά εργασίας, προτεραιότητα που βρίσκεται στον πυρήνα την Εθνικής Στρατηγικής για την Αποϊδρυματοποίηση.  Με δεύτερη τροπολογία προωθείται -μεταξύ άλλων- ρύθμιση που διευκολύνει τη μεταστέγαση των ΚΕΠΑ της Αθήνας σε εγκαταστάσεις του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

Voucher ψηφιακών και πράσινων δεξιοτήτων έως €500 για 150.000 εργαζόμενους

Εγκρίθηκε το πρόγραμμα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης 150.000 εργαζομένων, με voucher από 250 έως 500 ευρώ.

ΔΥΠΑ- JA: Συνεργασία για την εκπαίδευση εκπαιδευτικών σε θέματα επιχειρηματικότητας

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης, στο πλαίσιο συνεργασίας της με τον εκπαιδευτικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό Junior Achievement Greece (JA Greece), υλοποιεί 
επιμορφωτικό πρόγραμμα Εκπαίδευσης Εκπαιδευτικών σε θέματα επιχειρηματικότητας (train the trainers course). Η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής ξεκίνησε τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022 και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι την Παρασκευή 16/12/2022.

σελίδα 1 από 454
Image on Reporter.gr Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman