• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%
Μισθοί, Ασφαλιστικά Ταμεία, Συντάξεις

Εργασιακά

Εντός του ερχόμενου Ιουνίου αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για τα αναδρομικά των συνταξιούχων.

Η Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ υπενθυμίζει, με νέα της ανακοίνωση, πως στις 31 Μαΐου 2022 λήγει η καθολική απόδοση ασφαλιστικής ικανότητας στους Μη Μισθωτούς (ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολούμενους και αγρότες).

Μέτρα "εδώ και τώρα" ζητά η ΓΣΕΕ μετά το τελευταίο εργατικό δυστύχημα σε εργασίες οδοποιίας στο δρόμο Κυριάκι-Καλαμιώτισα, στο δήμο Λεβαδέων.

Επιστολή στον πρόεδρο και στα μέλη της Διαρκούς Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής απέστειλε η ΓΣΕΕ, στην οποία αποτυπώνονται οι θέσεις της Συνομοσπονδίας σχετικά με το Σχέδιο Νόμου με τίτλο «Εθνικός κλιματικός νόμος μετάβαση στην κλιματική ουδετερότητα και προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή».

Σε ισχύ τίθεται από την 1η Ιουλίου η ψηφιακή κάρτα εργαζομένων αρχικά στις τράπεζες και τα σούπερ μάρκετ, με δυναμικό άνω των 200 εργαζομένων, προκειμένου να υπάρχει ένα σοβαρό πρώτο δείγμα εφαρμογής, δήλωσε η Γενική Γραμματέας Εργασιακών Σχέσεων, Άννα Στρατινάκη.

Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδας, Ιονίων Νήσων, Πελοποννήσου, Βόρειου Αιγαίου και Κρήτης μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις για τον Γ' κύκλο της δράσης «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων ηλικίας 30 ετών και άνω στις Περιφέρειες σε μετάβαση (MΕΤ), με έμφαση στις γυναίκες» μέχρι και την Παρασκευή 27 Μαΐου 2022 και ώρα 15:00.

Μέσα σε 10 μήνες λειτουργίας, ο Ενιαίος Αριθμός Εξυπηρέτησης Πολιτών 1555 του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων έχει αλλάξει τα δεδομένα στην καθημερινή επαφή των πολιτών με το Υπουργείο και τους εποπτευόμενους φορείς του (e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ, ΟΠΕΚΑ).

Σε συνέχεια των ανακοινώσεων για την υλοποίηση του ΕΡΓΑΝΗ II και την εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, το υπουργείο Εργασίας προχωρά σε διευκρινίσεις με τη μορφή ερωτήσεων – απαντήσεων.

Η πανδημία του COVID-19, η μετάβαση προς μια πράσινη οικονομία και οι τεχνολογικές εξελίξεις, έχουν αναδιαμορφώσει τον κόσμο της εργασίας και έχουν αναδείξει την κρισιμότητα των ψηφιακών δεξιοτήτων για τους εργαζόμενους που προετοιμάζονται για το μέλλον της εργασίας.

Πυρά κατά της κυβέρνησης και του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, εξαπέλυσε το Ενιαίο Δίκτυο των Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ), με αφορμή την τροπολογία που κατατέθηκε προ ημερών και εφεξής απαγορεύει στους ασφαλισμένους να υπερασπίζονται τον εαυτό τους, σε περίπτωση που κριθεί απορριπτέα η αίτησή τους για απονομή σύνταξης.

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα την Υπουργική Απόφαση και τον Οδηγό Εφαρμογής για την ψηφιακή οργάνωση του χρόνου της εργασίας και τη λειτουργία της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, στο πλαίσιο της πρώτης φάσης του νέου Πληροφοριακού Συστήματος ΕΡΓΑΝΗ II. Με το ΕΡΓΑΝΗ II αρχίζει η τελική περίοδος εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας που θα ξεκινήσει την 1η Ιουλίου σε τράπεζες και σούπερ – μάρκετ με περισσότερους από 250 εργαζόμενους. Το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ II θα είναι η βάση για την επέκταση της Ψηφιακής Κάρτας και στις άλλες επιχειρήσεις. 

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού ανακοίνωσε την πρόσκληση για την πλήρωση μιας θέσης προϊσταμένου διεύθυνσης και 16 θέσεων προϊστάμενων τμημάτων.

Στην περαιτέρω επιτάχυνση της επεξεργασίας των αιτήσεων συνταξιοδότησης που εκκρεμούν καθώς και όσων θα κατατεθούν στο εξής, αποσκοπεί η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών «Κίνητρα ανάπτυξης επιχειρήσεων μέσω συνεργασιών και εταιρικών μετασχηματισμών».

σελίδα 1 από 419
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman