ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορυφαίοι κεντρικοί τραπεζίτες δίνουν σήμα αποφυγής μεγάλων πακέτων στήριξης

19:58 - 04 Ιουλ 2020 | Ειδήσεις
Κορυφαίοι κεντρικοί τραπεζίτες δίνουν σήμα αποφυγής μεγάλων πακέτων στήριξης
Κορυφαίοι Ευρωπαίοι κεντρικοί τραπεζίτες φαίνεται να υποδεικνύουν ότι ίσως ήρθε ο καιρός να συγκρατηθεί η ροή των χρημάτων που κατευθύνονται για την προστασία της οικονομίας έναντι της πανδημίας.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής οικονομολόγος της Τράπεζας της Αγγλίας (Bank of England), Andy Haldane, σημείωσε αυτήν την εβδομάδα ότι η βρετανική οικονομία έχει ανακάμψει απότομα και γρηγορότερα του αναμενομένου και αναφέρθηκε στις καταναλωτικές δαπάνες, ως ένδειξη ότι τα νοικοκυριά χρησιμοποιούν τα χρήματα, τα οποία εξοικονόμησαν, στην έναρξη της πανδημίας.

Σύμφωνα με τον Haldane, το σημερινό άνοιγμα των pubs, εστιατορίων, ξενοδοχείων, κινηματογράφων και άλλων καταστημάτων θα ενισχύσει έτι περισσότερο τις καταναλωτικές δαπάνες. 

Όπως θυμίζει το businessinsider, τον περασμένο μήνα η BoE αποφάσισε να αυξήσει κατά 100 δισ. λίρες (125 δισ. δολάρια) τη στήριξη στις χρηματοπιστωτικές αγορές που επλήγησαν από την πανδημία, μια απόφαση που επικυρώθηκε με ψήφο 8-1 από την επιτροπή νομισματικής πολιτικής. Ο μόνος που διαφώνησε ήταν ο Haldane.

Την άποψη ότι πρέπει οι κεντρικές τράπεζες να ακολουθήσουν μία πιο συγκρατημένη πολιτική, εν αναμονή και των στοιχείων που θα ανακοινωθούν αργότερα για την πορεία της οικονομίας, υιοθετεί και ο επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Philip Lane.

Ο ίδιος τόνισε ότι θα υπάρξουν αρκετά θετικά στοιχεία για την ευρωπαϊκή οικονομία το επόμενο διάστημα, ενώ πρόσθεσε ότι τα αρνητικά σοκ είναι πάντα προσωρινά.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:55 - 04 Ιουλ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.