ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρετανία: Επιμηκύνεται η πτώση στις τιμές των κατοικιών

12:43 - 07 Ιουλ 2020 | Ειδήσεις
Βρετανία: Επιμηκύνεται η πτώση στις τιμές των κατοικιών
Οι τιμές των κατοικιών στη Βρετανία μειώθηκαν για τέταρτο συνεχόμενο μήνα τον Ιούνιο, καθώς οι περιορισμοί για τον κορονοϊό εξακολουθούν να κρατούν καθηλωμένη την αγορά κατά τη μεγαλύτερη περίοδο μηνιαίων μειώσεων από το 2010, σχολίασε το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα Halifax την Τρίτη.

Η Halifax σημείωσε, ότι οι μέσες τιμές κατοικιών μειώθηκαν κατά 0,1% τον Ιούνιο μετά από πτώση 0,2% τον Μάιο, πτώση μικρότερη από ό, τι είχαν προβλέψει οι περισσότεροι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters. Οι τιμές κατά τους τρεις μήνες έως τον Ιούνιο ήταν 0,9% χαμηλότερες από το πρώτο τρίμηνο του 2020, κατά τη μεγαλύτερη τριμηνιαία πτώση από το 2011.

Η αγορά κατοικιών στη Βρετανία σταμάτησε τον Απρίλιο και τον Μάιο, καθώς τα περιοριστικά μέτρα εμπόδισαν τους υποψήφιους αγοραστές να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τα ακίνητα. Σύμφωνα με την Τράπεζα της Αγγλίας, το Μάιο εγκρίθηκε ο μικρότερος αριθμός νέων στεγαστικών δανείων.

Συγκριτικά με ένα χρόνο νωρίτερα, οι τιμές εξακολουθούν να αυξάνονται κατά 2,5% και η Halifax δήλωσε ότι οι έρευνες για στεγαστικά δάνεια διπλασιάστηκαν τον Ιούνιο - σύμφωνα με τις αναφορές από κτηματομεσίτες για αναζωπύρωση της δραστηριότητας μετά τον τερματισμό του lockdown στην Αγγλία.

Παραμένει ωστόσο η επιφυλακτικότητα για την ανάκαμψη των δραστηριοτήτων. «Οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές δείχνουν τη συνέχιση της πρόσφατης μέτριας πτωτικής τάσης των τιμών έως το τρίτο τρίμηνο του έτους», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Halifax, Russell Galley.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.