ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο κόκκινο οι σχέσεις Λονδίνου και Πεκίνου λόγω Χονγκ Κονγκ

15:09 - 20 Ιουλ 2020 | Ειδήσεις
Στο κόκκινο οι σχέσεις Λονδίνου και Πεκίνου λόγω Χονγκ Κονγκ
Η Βρετανία θα αναστείλει την Δευτέρα την ισχύ της συμφωνίας έκδοσης με το Χονγκ Κονγκ κλιμακώνοντας την ένταση στις σχέσεις του Λονδίνου με το Πεκίνο μετά την θέσπιση του νέου νόμου για την εθνική ασφάλεια για την πρώην βρετανική αποικία.

Υπενθυμίζεται πως το Χονγκ Κονγκ επέστρεψε στην κινεζική κυριαρχία το 1997 υπό τον όρο ότι θα τελεί υπό ειδικό καθεστώς.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των εφημερίδων Times και Daily Telegraph, την αναστολή της συμφωνίας θα ανακοινώσει σήμερα στο βρετανικό κοινοβούλιο ο υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ, ο οποίος κατηγόρησε χθες την Κίνα για κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών δεν σχολίασε τις πληροφορίες.

Ομως, ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών προειδοποίησε την Βρετανία "να σταματήσει να πορεύεται στον λάθος δρόμο".

Το Λονδίνο αντιδρά στην πολιτική της καταστολής που εφαρμόζει το Πεκίνο στο Χονγκ Κονγκ, εν μέσω μίας ήδη βεβαρυμμένης ατμόσφαιρας που έχει προκαλέσει η πεποίθηση ότι η Κίνα δεν είπε ολόκληρη την αλήθεια για το ξέσπασμα της επιδημίας του κορονοϊού.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα τον αποκλεισμό του εξοπλισμού της Huawei Technologies από το βρετανικό δίκτυο 5G μέχρι το τέλος του 2027.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.