ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Fed: Αμετάβλητα τα επιτόκια στο μηδέν, για όσο χρειαστεί

21:11 - 29 Ιουλ 2020 | Ειδήσεις
Fed: Αμετάβλητα τα επιτόκια στο μηδέν, για όσο χρειαστεί
Αμετάβλητα άφησε η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ τα επιτόκια την Τετάρτη, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε να τα διατηρήσει στο επίπεδο αυτό για όσο καιρό χρειαστεί για να ανακάμψει η αμερικανική οικονομία από την κρίση του κορονοϊού.

«Μετά από σημαντικές πτώσεις, η οικονομική δραστηριότητα και η απασχόληση ενισχύθηκαν κάπως τους τελευταίους μήνες αλλά παραμένουν αρκετά κάτω από τα επίπεδα στα οποία βρίσκονταν στο ξεκίνημα της χρονιάς» αναφέρεται στο ανακοινωθέν που δημοσιεύτηκε μετά το πέρας της διήμερης συνεδρίασης. 

Όλα τα μέλη της επιτροπής FOMC ψήφισαν υπέρ της διατήρησης των επιτοκίων στο 0% με 0,25%, επίπεδο στο οποίο βρίσκονται από τις 15 Μαρτίου.

"Το μονοπάτι της οικονομίας θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από την πορεία του ιού", σημείωσαν οι αξιωματούχοι της Fed στην ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά τη λήξη της διήμερης συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής.

"Η συνεχιζόμενη κρίση δημόσιας υγείας θα επηρεάσει σημαντικά την οικονομική δραστηριότητα, την απασχόληση και τον πληθωρισμό βραχυπρόθεσμα και θέτει σημαντικούς κινδύνους για τις οικονομικές προοπτικές μεσοπρόθεσμα", επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:34 - 29 Ιουλ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.