ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευρωζώνη: Δεύτερος διαδοχικός ανοδικός μήνας για το λιανεμπόριο ο Ιούνιος

12:35 - 05 Αυγ 2020 | Ειδήσεις
Ευρωζώνη: Δεύτερος διαδοχικός ανοδικός μήνας για το λιανεμπόριο ο Ιούνιος
Συνεχίστηκε η ανάκαμψη των λιανικών πωλήσεων στην Ευρωζώνη τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat).

Ειδικότερα, ο όγκος των λιανικών πωλήσεων στην Ευρωζώνη αυξήθηκε κατά 5,7% τον Ιούνιο από τον Μάιο, όπως ανακοίνωσε η Eurostat. Αυτός είναι ο δεύτερος διαδοχικός μήνας που οι πωλήσεις ανακάμπτουν μετά την ιστορική βουτιά του Απριλίου λόγω των μέτρων περιορισμού της πανδημίας. 

Η ανάκαμψη ωστόσο δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για άνοδο 6,6% σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal. 

Σε ετήσια βάση οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 1,3%, σύμφωνα με την Eurostat.

Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία αναθεώρησε τα στοιχεία του Μαΐου ανακοινώνοντας άλμα 20,3% τον Μάιο από 17,8% προηγουμένως. Η ετήσια μεταβολή αναθεωρήθηκε σε πτώση 3,1% από συρρίκνωση 5,1% αρχικά.

Προηγουμένως ανακοινώθηκαν τα στοιχεία και για την οικονομική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη, τα οποία ήταν εξίσου θετικά. Κι αυτό διότι ο σύνθετος δείκτης PMI για τις υπηρεσίες και τον κλάδο της μεταποίησης ενισχύθηκε πάνω από έξι μονάδες, φτάνοντας τις 54,9 μονάδες από 48,5 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία της IHS Markit.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.