ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα «μάτια» της αμερικανικής κυβέρνησης στραμμένα στη Λευκορωσία

18:57 - 15 Αυγ 2020 | Ειδήσεις
Οι ΗΠΑ παρακολουθούν την κατάσταση στη Λευκορωσία μετά τις αμφισβητούμενες εκλογές της περασμένης εβδομάδας και την καταστολή των κινητοποιήσεων που ακολούθησε, δήλωσε το Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο.

«Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση», είπε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Βαρσοβία, μετά την περιοδεία του στην Τσεχία, τη Σλοβενία και την Αυστρία, τις προηγούμενες ημέρες.

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου, ο Πολωνός ομόλογός του Γιάτσεκ Τσαπούτοβιτς σχολίασε ότι οι πιθανές κυρώσεις που θα επιβληθούν στη Λευκορωσία θα στοχεύουν μόνο υψηλόβαθμους αξιωματούχους.

Στο μεταξύ, το ρωσικό πρακτορείο RIA μετέδωσε ότι, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Λευκορωσίας, το Μινσκ παραμένει δεσμευμένο στον διάλογο με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι Βρυξέλλες εξετάζουν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την πιθανότητα να επιβάλουν νέες κυρώσεις στη Λευκορωσία, σε απάντηση για την αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων κατά τις οποίες τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και χιλιάδες συνελήφθησαν.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:59 - 15 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.