ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο ο Έλον Μασκ

08:40 - 19 Αυγ 2020 | Ειδήσεις
Ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο ανακηρύχθηκε ο εκκεντρικός επικεφαλής των Tesla και SpaceX, Έλον Μασκ.

Η άνοδος στα οικονομικά του Μασκ εμφανίζει συνεχώς σημάδια βελτίωσης, σύμφωνα με το Bloomberg. Οι μετοχές της Tesla Inc. σημείωσαν άνοδο 11% τη Δευτέρα, κλείνοντας σε επίπεδα ρεκόρ στα 1.835 δολάρια. Οι μετοχές της αυτοβιομηχανίας κατέγραψαν άλμα 353% τη φετινή χρονιά, πράγμα που δημιουργεί προσδοκίες ότι η εταιρεία θα συμπεριληφθεί στον δείκτη S&P 500 το επόμενο διάστημα. 

Έτσι η περιουσία του Μασκ ενισχύθηκε κατά 7,8 δισ. δολάρια σε μία ημέρα, πράγμα που «στρογγυλεύει» την περιουσία του συνολικά στα 84,8 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg. Συνολικά η περιουσία του αυξήθηκε κατά 57,2 δισ. δολάρια φέτος.

Πρόκειται μάλιστα για τη δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση μετά από αυτή του ιδρυτή της Amazon Τζεφ Μπέζος. Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο συγκέντρωσε 73 δισ. δολάρια το 2020 και φτάνοντας τα 188 δισ. δολάρια.

Η αύξηση αυτή στα έσοδα του Μασκ του χαρίζει την τέταρτη θέση- πίσω από τον ιδρυτή του Facebook Μαρκ Ζούκερμπερκ,- αφήνοντας πίσω τον μεγιστάνα Μπερνάρντ Αρνό ως τον πλουσιότερο μη-Αμερικανό στη λίστα Bloomberg Billionaires Index.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.