ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παραιτήθηκε λόγω «golfgate» ο Επίτροπος Εμπορίου της ΕΕ, Φιλ Χόγκαν

22:37 - 26 Αυγ 2020 | Ειδήσεις
Παραιτήθηκε λόγω «golfgate» ο Επίτροπος Εμπορίου της ΕΕ, Φιλ Χόγκαν
Την παραίτησή του υπέβαλε ο Επίτροπος Εμπορίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Φιλ Χόγκαν, όπως ανέφερε αξιωματούχος της Κομισιόν στο Politico.

Ο Φιλ Χόγκαν συμμετείχε στο δείπνο της λέσχης γκολφ του Ιρλανδικού Κοινοβουλίου (golfgate), αψηφώντας τα μέτρα για την πανδημία του κορονοϊού γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις.

Αρχικά ο Χόγκαν απολογήθηκε μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν λόγω της συμμετοχής του σε δείπνο της λέσχης γκολφ του Ιρλανδικού Κοινοβουλίου όπου συμμετείχαν 80 άτομα. Μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν και ο Ιρλανδός Υπουργός Γεωργίας και δύο γερουσιαστές, οι οποίοι και παραιτήθηκαν μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου.

Η παραίτηση του Χόγκαν έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για το εμπόριο, δεδομένου ότι είναι σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και οι συζητήσεις με τις ΗΠΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χόγκαν ήταν ανάμεσα στους φερόμενους υποψηφίους για τη θέση του γενικού διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, ωστόσο δεν υπέβαλε τελικά την υποψηφιότητα του. 

Επίσης η παραίτηση, κάτι σχετικά σπάνιο, ενός Επιτρόπου εξακολουθεί να αποτελεί μια ευαίσθητη υπόθεση καθώς επηρεάζει συνολικά τη γεωγραφική και πολιτική ισορροπία που διέπει την Κομισιόν.

Κι αυτό διότι κάθε χώρα μέλος της ΕΕ διαθέτει μια θέση Επιτρόπου. Και η ομάδα των 26 Επιτρόπων της οποίας προεδρεύει η φον ντερ Λάιεν είναι αποτέλεσμα μιας ισορροπημένης δόσης ανάμεσα στις κύριες πολιτικές οικογένειες της ΕΕ, σε συνδυασμό με τα αποτελέσματά τους στις ευρωεκλογές του Μαΐου του 2019.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.