ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Yeni Safak: Το Ορούτς Ρέις θα πάει σε Καστελόριζο και Ρόδο

09:24 - 07 Σεπ 2020 | Ειδήσεις
Yeni Safak: Το Ορούτς Ρέις θα πάει σε Καστελόριζο και Ρόδο
Η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα πως η τουρκική Navtex πρόκειται να ανανεωθεί μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου.

Η τουρκική εφημερίδα, την οποία επικαλείται ο ΣΚΑΪ, σημειώνει ότι το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis θα συνεχίσει το ταξίδι του και θα κατευθυνθεί βορειότερα φτάνοντας στα όρια των χωρικών υδάτων, στα 6 μίλια από τη Ρόδο και το Καστελόριζο.

Παράλληλα, η εφημερίδα Sozcu στο πρωτοσέλιδό της αναφέρει ότι η Ελλάδα αυξάνει την ένταση στέλνοντας στα ελληνικά νησιά (Κω, Λέρο, Σύμη, Καστελόριζο, Χίο, Λέσβο) 540 στρατιώτες επισημαίνοντας ότι δεν έχει το δικαίωμα να το κάνει.

Κι όλα αυτά, την ώρα που ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σχεδιάζει να συναντήσει τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, την προσεχή Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου, στην Κορσική στο πλαίσιο της ευρωμεσογειακής διάσκεψης.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Μακρόν θα συζητήσουν το ευρύτερο πλαίσιο της ελληνογαλλικής συνεργασίας, αλλά και μία αμυντική συμφωνία, που θα περιλαμβάνει και εξοπλιστικά, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως η Ελλάδα θα προμηθευθεί γαλλικά πολεμικά αεροσκάφη Rafale.

Οι προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας δείχνουν ότι διπλωματική «μάχη» για την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο και τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας συνεχίζεται, με τη Γαλλία να καλεί τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, να επιλέξει... διάλογο ή κυρώσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:49 - 07 Σεπ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.