ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέρκελ για Μόρια: Πρωτοβουλία για υποδοχή ανηλίκων και... αυτοκριτική

20:10 - 10 Σεπ 2020 | Ειδήσεις
Μέρκελ για Μόρια: Πρωτοβουλία για υποδοχή ανηλίκων και... αυτοκριτική
Μία γαλλογερμανική πρωτοβουλία για την υποδοχή ανήλικων μεταναστών που διαβιούσαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας ανακοίνωσε η Άνγκελα Μέρκελ.

Αν και λίγο καθυστερημένα, η Γερμανίδα Καγκελάριος ανακοίνωσε τη νέα αυτή πρωτοβουλία που θα δώσει λύση για ανήλικα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που βρίσκονταν στην Ελλάδα για μήνες ή και χρόνια.

Μετά τη φωτιά που κατέστρεψε τον καταυλισμό, η Γερμανίδα καγκελάριος ανέφερε σε συνέντευξη τύπου ότι Βερολίνο και Παρίσι θα υποδεχθούν ανήλικους μετανάστες.

«Η Γερμανία και η Γαλλία θα συμμετάσχουν, ελπίζω και άλλες χώρες μέλη» της ΕΕ, είπε η Άνγκελα Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Βερολίνο, εκφράζοντας παράλληλα την πλήρη απογοήτευσή της για τη στάση ορισμένων κρατών - μελών.

Η κα. Μέρκελ εκτίμησε ότι η τραγωδία στον καταυλισμό της Μόριας θα πρέπει να ωθήσει τις χώρες της ΕΕ να καταλήξουν «επιτέλους» -όπως χαρακτηριστικά είπε- σε μια κοινή μεταναστευτική πολιτική, η οποία σήμερα «δεν υπάρχει».

Στη συνέντευξη Τύπου ήταν εμφανής η απογοήτευσή της και δεν έλειψε η κριτική και η αυτοκριτική για τις αδυναμίες που έχει επιδείξει η Ευρώπη στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Επαφή με Μητσοτάκη

Η Άνγκελα Μέρκελ, είχε νωρίτερα επικοινωνία και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το προσφυγικό και για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Λέσβο μετά την καταστροφή της Μόριας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ανγκελα Μέρκελ ρώτησε τον Ελληνα πρωθυπουργό πώς θα μπορούσε να συμβάλει η Γερμανία στην αποσυμφόρηση της κατάστασης στη Λέσβο, μετά τις φωτιές που κατέστρεψαν τη δομή φιλοξενίας στη Μόρια.

Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης φέρεται ότι της ζήτησε να φιλοξενήσουν ανήλικα παιδιά προσφύγων που δεν έχουν πού να εγκατασταθούν.

Η Ανγκελα Μέρκελ αποδέχθηκε το αίτημα, αλλά παράλληλα τόνισε τόνισε πως αυτή η βοήθεια δεν είναι αρκετή και ότι η Ευρώπη θα πρέπει να αναλάβει περισσότερες ευθύνες στο ζήτημα του Μεταναστευτικού, ώστε να μην δούμε ξανά εικόνες όπως αυτή στη Μόρια.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:14 - 10 Σεπ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.