ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο «κόκκινο» η κατάσταση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ (video)

09:07 - 01 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Στο «κόκκινο» η κατάσταση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ (video)
Συνεχίζονται οι συγκρούσεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, με Αζέρους και Αρμένιους να δημοσιοποιούν βίντεο με φερόμενη κατάρριψη ή καταστροφή αεροσκαφών και πολεμικών οχημάτων της άλλης πλευράς.

Ρωσία, Γαλλία και άλλες χώρες έχουν καλέσει τις δύο πλευρές να προχωρήσουν σε παύση των εχθροπραξιών, επιστρέφοντας στις διαπραγματεύσεις.

Ειδικότερα, οι πρόεδροι της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ζήτησαν να υπάρξει «πλήρης» αναστολή των μαχών στο Ναγκόρνο- Καραμπάχ, δηλώνοντας διατεθειμένοι να εντείνουν τις διπλωματικές προσπάθειες για να συμβάλουν στην επίλυση της σύγκρουσης, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

«Βλαντίμιρ Πούτιν και Εμανουέλ Μακρόν κάλεσαν τα μέρη στη σύρραξη να παύσουν αμέσως και πλήρως πυρ και, το συντομότερο δυνατόν, να συμβάλουν να αποκλιμακωθούν οι εντάσεις και να επιδείξουν τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση», αναφέρει ανακοίνωση Τύπου της ρωσικής προεδρίας.

Από την πλευρά της η Τουρκία δήλωσε τη στήριξή της στο Μπακού, υποσχόμενη βοήθεια «σε συνομιλίες και το πεδίο της μάχης» και προειδοποιώντας πως οποιαδήποτε επιθετικότητα κατά αζέρικου εδάφους είναι επίθεση κατά της Άγκυρας.

Αζερμπαϊτζάν: Βίντεο από την καταστροφή αρμένικων κονβόι

Το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν ισχυρίζεται, όπως μεταδίδει το sputnik, πως κατέστρεψε στρατιωτικά κονβόι της Αρμενίας στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

«Τα εχθρικά στρατιωτικά κονβόι που κινούντο σε διαφορετικές κατευθύνσεις καταστράφηκαν από τις μονάδες του στρατού μας» τόνισε το υπουργείο.

 

{https://twitter.com/SputnikInt/status/1311530662567051269}

Τελευταία τροποποίηση στις 09:14 - 01 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.