ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι Τούρκοι μετατρέπουν τις περιουσίες τους σε χρυσό

20:54 - 03 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Οι Τούρκοι μετατρέπουν τις περιουσίες τους σε χρυσό
Προκειμένου να περισώσουν οτιδήποτε μπορούν από την κατάρρευση της τουρκικής λίρας, οι Τούρκοι πολίτες σπεύδουν σύμφωνα με δημοσιεύματα του Bllomberg, ουσιαστικά στην μετατροπή των αποταμιεύσεων αλλά και των περιουσιακών τους στοιχείων, σε χρυσό.

Μόνο τον περασμένο Σεπτέμβρη οι εισαγωγές πολύτιμων μετάλλων, μεταξύ των οποίων και ο χρυσός ξεπέρασαν το 220% και διαμορφώθηκαν στα 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι Τούρκοι πολίτες όσο έχουν την αξία της περιουσίας τους υπό τη μορφή του τουρκικού νομίσματος, βλέπουν να συμπαρασείρεται μαζί με τη τουρκική λίρα που εξακολουθεί να βρίσκεται κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, κινούμενη στο 7,77 ανά αμερικανικό δολάριο.

Ωστόσο η αυξημένη ζήτηση πολύτιμων μετάλλων και κυρίως χρυσού, εκτίναξε το εμπορικό έλλειμα το οποίο τον προηγούμενο μήνα έφθασε στα 4,88 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι 1,67 δισεκατομμυρίου δολαρίου τον Σεπτέμβριο του 2019. Μάλιστα, κατά το εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου, το έλλειμμα διευρύνθηκε στα 37,9 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό αυξημένο κατά 80% σε σχέση με το αντίστοιχο εννεάμηνο του προηγούμενου έτους.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:32 - 03 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.