ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρετανία: Κατέβασε ταχύτητα η ανάκαμψη τον Αύγουστο

09:59 - 09 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Βρετανία: Κατέβασε ταχύτητα η ανάκαμψη τον Αύγουστο
Με ρυθμό χαμηλότερο από τις εκτιμήσεις, κινήθηκε η βρετανική οικονομία τον Αύγουστο, καταγράφοντας αύξηση 2,1% κι ενώ η χώρα διανύει αγώνα δρόμου προκειμένου να ανακάμψει από τη συρρίκνωση του ΑΕΠ που επέφεραν οι επιπτώσεις της πανδημίας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο ρυθμός ανάπτυξης τον Αύγουστο ήταν κατά πολύ χαμηλότερος από το 6,4% του Ιουλίου, όπως και από το 4,6% των εκτιμήσεων των οικονομολόγων σε δημοσκόπηση του Reuters.

Σημειώνεται πως η άνοδος αυτή αντιπροσωπεύει τον 4ο διαδοχικό μήνα ανάπτυξης, ωστόσο είναι οριακά πάνω από το χαμηλότερο επίπεδο των εκτιμήσεων 27 αναλυτών στη δημοσκόπηση του Reuters.

Η βρετανική οικονομία -η οποία συρρικνώθηκε περισσότερο από οποιοδήποτε άλλη χώρα του G7- παρέμεινε 9,2% χαμηλότερα από το επίπεδο πριν την πανδημία, ανέφερε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

«Η οικονομία συνέχισε να ανακάμπτει τον Αύγουστο, αλλά λιγότερο σε σχέση με τους τελευταίους μήνες», δήλωσε ο Τζόναθαν Άθοου, οικονομολόγος της υπηρεσίας.

Ο κυρίαρχος κλάδος των υπηρεσιών ενισχύθηκε κατά 2,4% σε μηνιαία βάση, χαμηλότερα από τις προσδοκίες για ρυθμό 5%.

Η ανάπτυξη στους κλάδους της μεταποίησης και των κατασκευών υπολείπεται επίσης των προβλέψεων, με 0,3% και 3% αντίστοιχα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.