ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρετανία: Αυξάνεται το ποσοστό ανεργίας-Φόβοι για επιβράδυνση της ανάκαμψης

09:43 - 13 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Βρετανία: Αυξάνεται το ποσοστό ανεργίας-Φόβοι για επιβράδυνση της ανάκαμψης
Περισσότερο από το αναμενόμενο αυξήθηκε το ποσοστό ανεργίας στη Μεγάλη Βρετανία το τρίμηνο Ιουνίου-Αυγούστου.

Ειδικότερα, το ποσοστό αυξήθηκε σε 4,5% από 4,1% το τρίμηνο από το Μάιο ως τον Ιούλιο, πριν από το τέλος του κυβερνητικού προγράμματος για τη στήριξη των θέσεων εργασίας.

Σημειώνεται πως οι προβλέψεις των οικονομολόγων σε poll του Reuters εκτιμούσαν πως το ποσοστό ανεργίας θα διαμορφωθεί στο 4,3%.

Αναλυτικά, ο αριθμός των εργαζομένων συρρικνώθηκε κατά 153.000 την περίοδο Ιουνίου-Αυγούστου, σε σύγκριση με τη μέση πρόβλεψη για πτώση 30.000 στην ίδια δημοσκόπηση.

Ωστόσο, τα ξεχωριστά στοιχεία έδειξαν ότι ο αριθμός των μισθωτών στις εταιρείες αυξήθηκε κατά 20.000 τον Σεπτέμβριο, μειώνοντας ελαφρώς τον συνολικό αριθμό των απωλειών θέσεων εργασίας από τον Μάρτιο, στις 673.000.

Υπενθυμίζεται πως η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) έχει προβλέψει ότι το ποσοστό ανεργίας θα φθάσει το 7,5% μέχρι το τέλος του έτους, καθώς η κυβέρνηση θα μειώσει το πρόγραμμα προστασίας απασχόλησης των 50 δισ. λιρών και θα το αντικαταστήσει με ένα μικρότερο πρόγραμμα τον Νοέμβριο.

Ο κυβερνήτης της BoE, Άντριου Μπέιλι, επανέλαβε τη Δευτέρα την προειδοποίησή του ότι η ανάκαμψη της οικονομίας, θα μπορούσε να αποδειχθεί ασθενέστερη από τις προβλέψεις της κεντρικής τράπεζας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.