ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επικοινωνία Πούτιν-Ερντογάν για τις εξελίξεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

21:11 - 14 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Επικοινωνία Πούτιν-Ερντογάν για τις εξελίξεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ
Την επιθυμία της Άγκυρας για οριστική λύση στο ζήτημα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ εξέφρασε, σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Από την πλευρά του ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε την ανησυχία του για τη συμμετοχή μαχητών από χώρες της Μέσης Ανατολής στις συγκρούσεις που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Κρεμλίνο για την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, Πούτιν και Ερντογάν επιβεβαίωσαν εκ νέου τη σημασία της εκεχειρίας, που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση της Μόσχας, στον πόλεμο και θεωρητικά τέθηκε σε εφαρμογή το Σάββατο.

Νωρίτερα, η Ρωσία απηύθυνε νέα έκκληση στην Αρμενία και στο Αζερμπαϊτζάν να σταματήσουν τις εχθροπραξίες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, αφού οι αντιμαχόμενες πλευρές κατηγόρησαν ξανά η μία την άλλη για νέες παραβιάσεις της εκεχειρίας.

Το Αζερμπαϊτζάν κατηγόρησε την Αρμενία ότι επιχείρησε να επιτεθεί στους αγωγούς φυσικού αερίου και πετρελαίου και προειδοποίησε για μια "σοβαρή" απάντηση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.