ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρωσία: Δρομολογείται μαζικός εμβολιασμός-Ίσως από Νοέμβριο

15:59 - 15 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Ρωσία: Δρομολογείται μαζικός εμβολιασμός-Ίσως από Νοέμβριο
Την πιθανότητα έναρξης μαζικών εμβολιασμών στη Ρωσία ακόμα και στα τέλη Νοεμβρίου, ανέφερε την Πέμπτη ο Ρώσος υπουργός Υγείας, Μιχαήλ Μουράσκα.

«Προγραμματίζουμε ακόμη πιο μαζική διάθεση εμβολίων... τις τελευταίες ημέρες του Νοεμβρίου και τον Δεκέμβριο, επειδή ο κύκλος παραγωγής και ο ποιοτικός έλεγχος πρέπει να διασφαλισθούν πλήρως», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Υγείας

Παράλληλα, ο υπουργός τόνισε ότι ο εμβολιασμός θα γίνει με βάση τις ιατρικές οδηγίες, ενώ θα ορισθούν οι ομάδες των ατόμων οι οποίες θα εμβολιασθούν με το ένα ή το άλλο εμβόλιο, δηλαδή με το πρώτο ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V ή το δεύτερο EpiVacKorona

Επίσης επιβεβαίωσε ότι αυτή τη στιγμή γίνονται οι κλινικές δοκιμές του τρίτου ρωσικού εμβολίου που έχει αναπτύξει το Ινστιτούτο Τσουμακόφ.

Σύμφωνα με τον Μιχαήλ Μουράσκα, ο τεχνολογικός κύκλος παραγωγής του εμβολίου κατά του νέου κορωνοϊού, το οποίο ανέπτυξε το επιστημονικό Κέντρο ιολογίας και επιδημιολογίας Vector, είναι πιο απλός σε σχέση με τον αντίστοιχο κύκλο παραγωγής άλλων εμβολίων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.