ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορονοϊός: Το δεύτερο κύμα...παρασέρνει τη Γαλλία σε νέο γενικό lockdown

20:55 - 27 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Κορονοϊός: Το δεύτερο κύμα...παρασέρνει τη Γαλλία σε νέο γενικό lockdown
Πολύ κοντά στο ενδεχόμενο ενός δεύτερου γενικού lockdown βρίσκεται η Γαλλία, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τις τελευταίες ώρες τα ΜΜΕ της χώρας.

Παρά τα τα μέτρα που ελήφθησαν και εφαρμόζονται, ανάμεσά τους και η απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα, δεν φαίνεται να υπάρχει βελτίωση της κατάστασης. Αντίθετα, κρούσματα και νεκροι αυξάνονται δραματικά.

Σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ λοιπόν η γαλλική κυβέρνηση μελετά καραντίνα σε εθνικό επίπεδο για 4 εβδομάδες, προκειμένου να ανακόψει την έξαρση της πανδημίας.

Ενδεικτική είναι η δήλωση συμβούλου του Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος δήλωσε ότι «Μόλις θεωρήσουμε ότι η κατάσταση σήμερα είναι παρόμοια με την κατάσταση του περασμένου Μαρτίου, δεν βλέπω πώς θα μπορούσε κανείς να πει ότι οι ίδιες αιτίες δεν παράγουν τα ίδια αποτελέσματα».

«Από την αρχή της κρίσης, μόνο μία λύση λειτούργησε κατά της επιδημίας: περιορισμός», πρόσθεσε ο ίδιος, σημειώνοντας την αποτυχία των περιοριστικών μέτρων που ανακοινώθηκαν πριν από σχεδόν δύο εβδομάδες.

Διάγγελμα Μακρόν

Τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για διάγγελμα Μακρόν την Τετάρτη και το συνδέουν ασφαλώς με την έξαρση της πανδημίας, Ενδεικτικά την Τρίτη η Γαλλία ανακοίνωσε 34.000 νέα κρούσματα και 523 θανάτους.

Η πανδημία παρουσιάζει έξαρση βέβαια σχεδόν σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η Ιταλία ξαναζεί στιγμές Μαρτίου, όπως και η Ισπανία. Έντονη είναι η πίεση και στη Βρετανία, ενώ δυστυχώς, πλέον το δεύτερο κύμα "χτυπάει" σκληρά και την Ελλάδα.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:17 - 27 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.