ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κυριακίδου: Αναπόφευκτα τα lockdown-Ανάγκη ενίσχυσης των συστημάτων υγείας

16:21 - 30 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Κυριακίδου: Αναπόφευκτα τα lockdown-Ανάγκη ενίσχυσης των συστημάτων υγείας
Στην ανάγκη προετοιμασίας των ευρωπαϊκών χωρών για την επιβολή περιορισμών στη δραστηριότητα και την κυκλοφορία των πολιτών, για την αντιμετώπιση της έξαρσης του κορονοϊού, αναφέρθηκε την Παρασκευή η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου.

Ειδικότερα, η κ. Κυριακίδου σε τηλεδιάσκεψη που είχε με τους υπουργούς Υγείας της ΕΕ, δήλωσε πως "πρέπει να τα καταφέρουμε, όπου χρειάζεται, με περιορισμούς στην καθημερινή ζωή για να σπάσει η αλυσίδα της μετάδοσης".

Υπενθυμίζεται πως η Γαλλία και η Γερμανία ανακοίνωσαν νέα lockdown αυτήν την εβδομάδα την ώρα που τα κρούσματα νέου κορονοϊού στην Ευρώπη ξεπέρασαν τα 10 εκατομμύρια και τα νοσοκομεία και οι εντατικές γεμίζουν ξανά με ασθενείς του ιού.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠ, η Επίτροπος παραδέχθηκε ότι κάποια από τα μέτρα που χρειάζεται να ληφθούν είναι "επώδυνα" και ότι πολλοί στην Ευρώπη δείχνουν τώρα μεγαλύτερη απροθυμία να τηρήσουν νέους περιορισμούς, οι οποίοι έρχονται μετά τις καθολικές καραντίνες που επιβλήθηκαν την άνοιξη κατά την κορύφωση του πρώτου κύματος της επιδημίας.

Τέλος, η Επίτροπος της ΕΕ σημείωσε ότι οι χώρες πρέπει επίσης να ενισχύσουν τις δυνατότητές τους εξέτασης και ιχνηλάτησης καθώς και τις δυνατότητες του υγειονομικού συστήματος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.