ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προς καθολικό lockdown και η Βρετανία-Ανακοινώσεις Τζόνσον τη Δευτέρα

14:21 - 31 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Προς καθολικό lockdown και η Βρετανία-Ανακοινώσεις Τζόνσον τη Δευτέρα
Το ενδεχόμενο να ανακοινώσει την επιβολή νέου εθνικού lockdown την επόμενη εβδομάδα, εξετάζει ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, σε μια μεταστροφή της πολιτικής διαχείρισης της πανδημίας.

Ειδικότερα, ο Τζόνσον συζήτησε το θέμα σε έκτακτη σύσκεψη με τους υπουργούς του, καθώς πληθαίνουν οι ανησυχίες διότι τα νοσοκομεία σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο κατακλύζονται από ασθενείς με Covid-19.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός αναμένεται να πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα για να ανακοινώσει τα νέα μέτρα, τα οποία θα επιτρέψουν να παραμείνουν ανοιχτά μόνο τα απαραίτητα καταστήματα και σχολεία, παιδικοί σταθμοί και πανεπιστήμια, υπογραμμίζει η εφημερίδα The Times.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η απόφαση επιβολής εθνικού lockdown θα αποτελούσε μια δραματική αλλαγή πολιτικής για τον Βρετανό πρωθυπουργό, ο οποίος επέμεινε για μήνες ότι δεν ήταν απαραίτητη μια τέτοια κίνηση.

Σημειώνεται πως οι επιστημονικοί σύμβουλοι της κυβέρνησης προειδοποιούν ότι οι μολύνσεις από τον νέο κορονοϊό αυξάνονται τόσο γρήγορα ώστε αν δεν γίνει κάτι, θα μπορούσε να ξεπεραστεί το σενάριο των 80.000 νεκρών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.