ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πολωνία: Μεγάλη διαδήλωση υπέρ του δικαιώματος στην άμβλωση

18:32 - 31 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Πολωνία: Μεγάλη διαδήλωση υπέρ του δικαιώματος στην άμβλωση
Χιλιάδες άνθρωποι στην Πολωνία αψήφισαν τα περιοριστικά μέτρα και διαδήλωσαν το Σάββατο ενάντια της δικαστικής απόφασης που περιορίζει τα δικαιώματα των γυναικών στην άμβλωση, στη μεγαλύτερη ίσως διαδήλωση των τελευταίων ετών στη χώρα.

Ειδικότερα, οι χιλιάδες διαδηλωτές περπατούσαν στους κεντρικούς δρόμους της Βαρσοβίας με μαύρες ομπρέλες, ένα σύμβολο διαμαρτυριών για τα δικαιώματα των αμβλώσεων στην Πολωνία και πανό με την ένδειξη «Νομίζω, νιώθω, αποφασίζω» ή «ο Θεός είναι γυναίκα».

Σύμφωνα με τους διοργανωτές της διαμαρτυρίας, συμμετείχαν τουλάχιστον 100.000 άτομα, σε μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας εδώ και χρόνια, μετά από απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου στις 22 Οκτωβρίου που απαγορεύει τις αμβλώσεις λόγω σοβαρών εμβρυικών παραμορφώσεων.

Όπως μεταδίδει το Reuters, καθημερινές διαμαρτυρίες πραγματοποιούνται σε ολόκληρη τη χώρα από την περασμένη εβδομάδα, και έχουν μετατραπεί σε έκρηξη θυμού εναντίον του εθνικιστικού κόματος Νομοθεσίας και Δικαιοσύνης (PiS) και της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, η οποία θεωρείται σύμμαχος της κυβέρνησης.

Η αρχηγός του κινήματος για τα δικαιώματα των αμβλώσεων στην Πολωνία, Μάρτα Λέμπαρτ, είπε στους ακτιβιστές να αναφέρουν τυχόν επιθέσεις και να αντισταθούν σε κάθε απειλή δίωξης, ή πρόστιμα για συμμετοχή. 

Σημειώνεται πως ο γενικός εισαγγελέας της Πολωνίας απείλησε να ασκήσει ποινικές διώξεις εναντίον των διοργαντών για «πρόκληση υγειονομικής απειλής»

Τελευταία τροποποίηση στις 18:52 - 31 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.